Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinski dijaki se odpravljajo na svetovno prvenstvo gimnazijcev v Bahrajnu


Trinajst športnikov iz Šolskega centra Rogaška Slatina se konec oktobra odpravlja v Bahrajn, kjer se bodo udeležili svetovnega prvenstva gimnazijcev.

Ob koncu oktobra se bodo športniki iz Šolskega centra Rogaška Slatina udeležili največjega šolskega športnega dogodka na svetu – svetovnega prvenstva gimnazijcev, ki bo od 23. do 31. oktobra v Manami, glavnem mestu Bahrajna.

Svetovno prvenstvo z nazivom Gimnazijada se organizira z željo, da se bi spodbujal šport med mladimi ter krepila prijateljstva in vzajemno spoštovanje med dijaki različnih narodnosti. Na tekmovanju bo sodelovalo 71 držav iz celega sveta, dijaki pa se bodo imeli možnost pomeriti v kar 26 disciplinah. Iz Slovenije bo v državo na Bližnjem vzhodu čez par tednov odpotovalo 44 dijakov, kar 13 pa jih bo iz Šolskega centra Rogaška Slatina. Ti bodo sodelovali v košarki, odbojki na mivki in karateju. Dijake slatinske srednje šole bodo spremljali štirje profesorji.

Bahrajn je otoška država v Perzijskem zalivu in najmanjša arabska država. Na 665 kvadratnih kilometrih površine živi slabega 1,5 milijona prebivalcev.

Potovanje v Bahrajn bo vključevalo več, kot samo tekmovanje. Organiziran bo tudi dogodek z imenom noč narodov, razne delavnice, seminarji in nepozabni kulturni obiski, v spominu pa bodo dijakom brez dvoma ostale raznolike interakcije z vrstniki iz celega sveta. Ob tem so na Šolskem centru Rogaška Slatina zapisali naslednje: “Dijaki in zaposleni iz slatinske srednje šole odhod v Bahrajn že nestrpno pričakujemo in se nadejamo uspešnih nastopov naših športnikov.”

Na svetovno prvenstvo se odpravljajo Tjaša Turnšek, Lina Jerković, Lana Kobilšek in Zara Blažun (košarka 3 : 3); Drejc Voh, Vito Tišma, Nik Stanković, David Škrabl (košarka 3 : 3), Miha Križan, Izidor Vidmar, Filip Pongračić (odbojka na mivki) ter Luka Bele in Mitja Kuraj (karate). Spremljevali jih bodo Zora Tabak, Ana Ferk, Matej Malus in Gorazd But.