Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šest desetletij pesmi Lojzeta Slaka: V Podčetrtku obeležili obletnico legendarnega narodnozabavnega ansambla (foto, video)


V Podčetrtku se je odvil koncert v sklopu turneje ob 60. obletnici ansambla, ki se je zapisal v zgodovino na sceni slovenske narodnozabavne glasbe.

Že 60 let mineva od ustanovitve enega najboljših in najbolj izvirnih slovenskih ansamblov, Ansambla Lojzeta Slaka. Zaradi obletnice so pripravili koncertno turnerjo, s katero obeležujejo šest desetletij Slakove glasbe. V četrtek se je koncert odvil v Podčetrtku. Ljubitelji Slakove glasbe so do konca zapolnili športno dvorano in prisluhnili nostalgičnim melodijam, ki so marsikoga popeljale več desetletij v preteklost.

Polna dvorana v Podčetrtku

S koncertno turnejo želijo obeležiti življenjsko in glasbeno pot Lojzeta Slaka. Za to priložnost je na pobudo Roka Švaba nastal tudi vokalno-instrumentalni sestav, ki na turneji izvaja Slakovo glasbo z njegovih prvih dveh plošč. Poleg Švaba so v sestavu še Silvo PliberšekGregor KolarJože SadekŽan Trupej in Matjaž Vodišek

Poleg sestava so na koncertu nastopili še ansambli Glas, Akordi in Nemir, pevki Darja Gajšek in Klara Tiselj, Žiga Pungerčar ter Andrej Bergant, ki je še edini živeči član Slakove originalne zasedbe. Program je živahno povezoval Lojzetov nečak Leopold Pungerčar.

Pred Podčetrtkom sta se koncerta v sklopu turneje odvila že v Mirni Peči in Ljutomeru. Nastopili bodo še v Dobrovi, Tržiču, Pivki, Vojniku, Dravogradu in Oplotnici, turnejo pa bodo zaključili 1. decembra v Novem Mestu.

Slak z glasbo začel že v najstniških letih

Lojze Slak, rojen leta 1932, je svojo glasbeno kariero z igranjem na mnogih porokah pričel že v najstniških letih. Na enem izmed njegovih nastopov na Radiu Ljubljana je leta 1964 spoznal pevsko skupino Fantje s Praprotna, s katero se je dogovoril za sodelovanje.

Tako je nastal Ansambel Lojzeta Slaka, ki se je zapisal v zgodovino domače glasbe. Verjetno ni Slovenca, ki si ob poslušanju njegovi pesmi, kot sta V dolini tihi in Čebelar, ne bi veselo mrmral poznanih melodij.

V nadaljevanju si oglejte video in fotografije s koncerta:

 

In še fotografije: