Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani iz Rogaške Slatine odnesli zmago


V prvi slovenski košarkarski ligi v soboto ni bilo tekem, zato pa je bilo v nedeljo zvečer na sporedu srečanje med Slatinčani in Šentjurjem.

Regionalni derbi so bolje začeli gostje, ki so povedli s 3:11, a je Rogaška takoj vrnila z 9 zaporednimi točkami. Sledila je serija 8 točk Šentjurčanov. V 13. minuti je s košem Leona Šantlja za trenutek povedla Rogaška, kmalu za tem pa je trojko prispeval Javon Greene, ki je v prvem polčasu dosegel 15 točk. Isti igralec je domače sredi druge četrtine z novo trojko povedel v vodstvo za 5 točk. V 18. minuti so preko Ožbeja Glavana znova povedli gostje, ki so se ob izteku prvega polčasa veselili trojke Jureta Pelka s polovice igrišča.

Utrinek s tekme; foto: Žiga Lah Koštomaj

Po košu Radoša Šešlije je Šentjur v 26. minuti vodil za 6. Rogaška je do konca tretje četrtine uspela izenačiti na 60. Takrat je bil izza črte prostih metov obakrat uspešen Šantelj, Slatinčane pa je sinoči najbolj pestil ravno slabši izkoristek te prvine. Domači so v 35. minuti preko Greena še povedli s 66:65. Šentjurčani so bili obremenjeni z osebnimi napakami. Tekmo so predčasno končali Glavan, Šešlija in Tarik Brunčević, a so bili v končnici bolj zbrani. Izkazal se je kapetan Luka Lapornik, ki je uspešno nase prevzel odgovornost. Tri minute pred koncem so gostje s trojko Pelka povedli za 5 točk, Mihajlo Benić pa je iz prostih metov dobri dve minuti pred koncem razliko povišal na 7. Slatinčani so preko Šantlja še prišli na -3, eno najpomembnejših akcij srečanja pa je takrat uspešno izvedel Lapornik. Slatinčani so ob koncu še poskušali z meti z razdalje, a neuspešno.

Rogaška : Šentjur 75:79 (18:22, 22:23, 20:15, 15:19)
Šantelj 21, Greene 16, Grušovnik 12, …, Brunčević 16, Lapornik 14, Pelko 12, …

Danes bodo Podčetrtani ob 17.30 začeli domačo tekmo z Laščani.