Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur na Ponikvi do tesne zmage (video Lapornikove blokade v zadnji sekundi)


V tekmi drugega kola prvoligaškega košarkarskega tekmovanja so Šentjurčani gostili zasedbo iz Škofje Loke in jo na rezervnem domačem prizorišču, na parketu Osnovne šola Blaža Kocena Ponikva, tesno ugnali.

Ekipi sta pričeli precej izenačeno, do prve opazne prednosti pa je prišel Šentjur v 15. minuti, ko je Radoš Šešlija zadel za 28:21. Dve minuti kasneje je Luka Lapornik s trojko povišal prednost domačih na 10 točk, na glavni odmor pa so gostitelji šli s prednostjo 6 točk.

Gorenjci so sredi tretje četrtine prišli na dve točki zaostanka, a je Šentjur s košem Jureta Pelka v 27. minuti znova opazneje vodil – 51:42. V zadnjo četrtino so domači vstopili s +7, a so gostje v 33. minuti izenačili. Po krajši domači pobudi so gostje v 36. minuti povedli za točko, a so domači znova prešli v manjšo prednost. Minuto pred koncem so Ločani izenačili na 71. Po košu Milojka Vasilića je sledilo izenačenje na 73, odločilni koš pa je 12 sekund pred koncem dosegel Nal Belko. Povsem ob koncu je Lapornik blokiral poskus gostov in potrdil domačo zmago.

Šentjur : LTH Castings 75:73 (17:17, 20:14, 17:16, 21:26)

Brunčević in Vasilić 14, Belko 12, Šešlija 10, …

Nocoj bo ob 19. uri Rogaška igrala domačo tekmo z Laščani.