Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sedmi turnir šahovskega cikla za Pokal Marjana Drobneta


Včeraj se je s sedmim turnirjem nadaljeval sedmi šahovski cikel za Pokal Marjana Drobneta v Kozjem. Na pobudo udeležencev se je tudi ta turnir pričel z minuto molka v spomin na umrlega dosedanjega organizatorja cikla.

Kristjan Koderič Plevnik, foto: ŠZ Kozje

Kot je zapisal Roman Gradišek, se je sedmega turnirja udeležilo 14 šahistov, kar nekaj od njih pa je bilo novih letos. Še četrtič zapored se je po sedmih krogih v tempu pospešenega šaha, turnirske zmage veselil član ŠK Kostak Krško, Kristjan Kodrič Plevnik, ki je zbral 6,5 točke. Pet točk je zbral drugouvrščeni Ivan Lorenčak iz Šahovskega kluba Griže, tretji pa je bil Ivan Sušin iz ŠK Brežice, ki je zbral štiri točke. Enako število točk je imel tudi najboljši domačin Bor Gradišek iz Celjskega ŠK na četrtem mestu, kakor tudi še en domačin Mišo Kolar na petem mestu. Najboljši mladinec do 15 let je bil ponovno član ŠK Kostak Krško Alen Keber na šestem mestu.

Po sedmih od devetih turnirjev je v skupnem seštevku Kristjan Kodrič Plevnik v lepem vodstvu. Na drugem mestu ostaja Ivan Sušin, tretji pa je tokrat ponovno odsotni Miha Grumerec. Po naslednjem turnirju se bo tistim, ki so nastopili na vseh turnirjih že odštel najslabši rezultat, saj v končni seštevek šteje sedem najboljših.  Skupaj je v sedmem ciklu nastopilo že 33 različnih šahistov.

Vrstni red 7/9 turnirja:

  1. Kristjan Kodrič Plevnik ŠK Kostak Krško 6,5 točke
  2. Ivan Lorenčak ŠK Griže 5
  3. Ivan Sušin ŠK Brežice 4
  4. Bor Gradišek Celjski ŠK 4
  5. Mišo Kolar ŠD Kozje 4

Vrstni red cikla Pokal Marjana Drobneta 2024:

  1. Kristjan Kodrič Plevnik ŠK Kostak Krško 326
  2. Ivan Sušin ŠK Brežice 278
  3. Miha Grumerec ŠK Brežice 217
  4. Bor Gradišek Celjski ŠK 205
  5. Jože Jazbinšek ŠD Kozje 196