Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S pohodom po kozjanskih sadovnjakih se je pričelo dogajanje 25. Praznika kozjanskega jabolka


S tradicionalnim pohodom po kozjanskih sadovnjakih se je v nedeljo pričelo dogajanje v okviru letošnjega, že 25. Praznika kozjanskega jabolka.

Z začetkom oktobra smo vstopili v pestro dogajanje, ki se bo odvilo v luči 25. Praznika kozjanskega jabolka. V okviru tega so ob koncu prejšnjega tedna organizirali 16. Tradicionalen pohod po kozjanskih sadovnjakih. Letos se ga je udeležilo 86 pohodnikov iz vse Slovenije, ki so uživali v raziskovanju naravnih in kulturnih znamenitosti Kozjanskega parka.

Foto: Jure Ploštajner

Pohod so pričeli pri gradu Bizeljsko ter se odpravili po megleni bizeljski krajini, se sprehodili mimo veličastnih hrušk vinskih moštnic, si ogledali Vlko pečino nad Orešjem in obiskali razvaline cerkve sv. Marjete. Med pohodom so se ustavili pri večih lokalnih kulinaričnih ponudnikih, kjer so jih razvajali z okusi Kozjanskega. Ob tem so v Javnemu zavodu Kozjanski park zapisali: “Ob poti so sodelavci Kozjanski parka postregli z zanimivimi razlagami o naravnih in kulturnih posebnostih območja, ki jih res ni malo.

Pestro dogajanje pred vrhuncem praznika se bo nadaljevalo tudi v tem tednu. Danes so odprli “Žabjo domačijo“, nov info center za dvoživke na Trebčah. V sredo bo stekla otvoritev razstav starih sort jabolk in 25 let Praznika kozjanskega jabolka v Podsredi, kjer se bo v četrtek odvil še 12. Aškerčev večer v tamkajšnjem domu krajanov. Vrhunec letošnjega dogajanja pa se obeta 12. in 13. oktobra, ko bodo na trgu Podsreda pripravili nepozabno “jabolčno zabavo“. Več informacij o letošnjih dogodkih preverite tukaj.

Foto: Jure Ploštajner