Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška Slatina: Zdravstvo boljše


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 50 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Vsekakor je zdravstvo poleg šolstva bilo na Kozjanskem pa tudi v celotni šmarski občini dolga leta skorajda nerešljiv problem. Položaj se je nekoliko popravil z adaptacijo Zdravstvenega doma v Kozjem in z zgraditvijo zdravstvenega doma v Šmarju pri Jelšah.

Kljub temu ugotavljajo v šmarski občini, da to še vedno ni tisto, kar si žele in kar bi dobro organizirana zdravstvena služba potrebovala. Precejšnjo vrzel v to vsekakor izredno pomembno službo je vnesel tudi potres, saj so nekateri zdravstveni objekti močno poškodovani, zlasti v Podčetrtku in pa v Kozjem. Treba bo misliti na nove objekte.

V takšnih razmerah je izredno razveseljiva novica, da je končan zdravstveni dom v Rogaški Slatini, dom, ki so ga sicer gradili počasi, a je končno le pod streho.

Izvajalec del na novem zdravstvenem domu v Rogaški Slatini, ki je bil kraju tako potreben kot hotelski objekti in najbrž še bolj, je bilo splošno gradbeno podjetje Rogaška Slatina, sredstva zanj pa so delno zbrali občani s samoprispevkom. Preostali del je dobila občinska skupščina iz drugih virov. Novi zdravstveni dom bo vezal na zdravstveno službo, ki bo prav gotovo kvalitetnejša, kot je bila doslej, okoli deset tisoč prebivalcev Rogaške Slatine in bližnje ter daljne okolice. Vrednost vseh del na novozgrajenem domu znaša 10 milijonov dinarjev.

Sobotnega slavja ob otvoritvi zdravstvenega domu sta se med drugim udeležila tudi članica sveta federacije Vida Tomšičeva in podpredsednik republiškega izvršnega sveta Zvone Dragan.

MST, Novi tednik, 17. 10. 1974
*cena časopisa: 2 dinarja