Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 30. 9. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šentjur v zadnjem tednu dni.

Prometne nesreče

Dne 27. 9. 2024 je v Dolah prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih avtomobilov. Ob trčenju se je eden od udeležencev lažje telesno poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi neupoštevanja varnostne razdalje.

V zadnjem tednu so policisti obravnavali še tri prometne nesreče z manjšo materialno škodo in tri povoženja divjadi, ki so jih policisti zaključili z uradnim zaznamkom, oziroma z izdajo obvestila odstopu od ogleda prometne nesreče.

24. 9. 2024 so bili policisti obveščeni požaru na poslovnem objektu v Šentjurju, kjer je zagorela na ostrešje objekta nameščena sončna elektrarna. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur, na objektu pa je nastala materialna škoda v višini okoli 20.000 EUR. O požaru bodo policisti obvestili Okrožno državno tožilstvo Celje.

Tatvina

Dne 28. 9. 2024 je moški v gostinskem lokalu na območju Gorice pri Slivnici izkoristil zasedenost točajke in ji izza točilnega pulta odtujil 100 evrov. Storilec se je s kraja odpeljal, vendar si je ob prihodu policistov premislil, se vrnil, in točajki vrnil ukradeno gotovino. Kljub temu bo zoper njega podana kazenska ovadba.

Poškodovanje tuje stvari

Neznani storilec je v noči z 28. na 29. 9. 2024 s sprejem porisal stavbno pohištvo in fasado starejše nenaseljene stanovanjske hiše v Ulici skladateljev lpavcev v Šentjurju ter s tem lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Sledijo aktivnosti za izsleditev storilca, proti kateremu bo podana kazenska ovadba.

Drugi varnostni dogodki

Med vikendom so policisti prejeli obvestilo o močno opitem mladostniku na območju Dramelj, ki je potreboval pomoč, in o poskusu samomora mladoletnika na območju Ponikve. Obema je bila zagotovljena ustrezna pomoč, o dogodkih pa bodo policisti poročali pristojnemu centru za socialno delo in Okrožnemu državnemu tožilstvu v Celju.

Policisti PP Šentjur pri Celju sodelovali pri izvedbi Evropskega tedna mobilnosti 2024 Občine Šentjur

Policisti Policijske postaje Šentjur pri Celju so 18., 19. in 20. septembra 2024, skupaj s policistom motoristom iz Postaje prometne policije Celje ter maskotama Piko in Leonom s policijskih postaj Velenje in Celje sodelovali na prireditvah v okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki ga je organizirala Občina Šentjur. Dogodki so potekali na Mestnem trgu v Šentjurju ter pri osnovni šoli in vrtcu na Planini pri Sevnici. Letos je bil ETM organiziran pod sloganom “Udoben javni prostor — za vse”.

Poleg drugih udeležencev so na delavnicah sodelovati tudi učenci petih razredov Osnovne šole Franja Malgaja Šentjur in Osnovne šole Planina pri Sevnici. V sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šentjur so policisti zanje pripraviti kolesarski spretnostni poligon ter opravili pregled koles pred pričetkom priprav na pridobitev kolesarske izkaznice.

Preberite tudi:

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, ponedeljek, 30. 9.