Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 21. 10. 2024


Objavljamo izbor dogodkov, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šentjur v zadnjem tednu dni in so nam bili z njihove strani posredovani.

V času med 14. in 20. 10. 2024 se je na območju, ki ga pokriva Policijska postaja Šentjur, pripetilo devet prometnih nesreč. V treh primerih so bili udeleženci lažje telesno poškodovani, medtem ko je v ostalih šestih primerih v prometnih nesrečah nastala le materialna škoda.

Dne 14. 10. so bili policisti obveščeni o tatvini omare z vsebino, ki je bila nameščena v skupnih prostorih prodajnega centra. Zoper znanega storilca dejanja bodo policisti podali kazensko ovadbo na sodišče.

Istega dne so bili policisti obveščeni o delovni nesreči v Pletovarju, kjer se je ena oseba hudo telesno poškodovala. Z ogledom kraja in z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je tuja krivda v danem primeru izključena in bo v zvezi delovne nesreče podano poročilo na sodišče.

15. 10. so policisti pri nadzoru cestnega prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki so mu zasegli prepovedano drogo. Zoper voznika bo uveden postopek pri prekrškovnem organu Policijske postaje Šentjur, in sicer zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Dne 16. 10. je občan v prostore Policijske postaje Šentjur prinesel najden e-skiro. Vse občane policisti pozivajo, da če pogrešajo e-skiro, naj se zglasijo ali pokličejo na telefonsko številko (03)746-41-50.

Istega dne so bili policisti obveščeni o tatvini denarja iz stanovanjske hiše v Šentjurju. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in zbrana so bila obvestila. Policisti o storilcu dejanja še zbirajo obvestila.

Dne 17. 10. so policisti pri nadzoru cestnega prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti alkotest pokazal rezultat 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika je bil podan obdolžilni predlog na sodišče.

Včeraj so bili v poznih popoldanskih urah policisti obveščeni o dogodku, ki se je zgodil pri razglednem stolpu na Resevni. Policisti so ugotovili, da je v dogodku življenje izgubila mlajša ženska. Ogled kraja dogodka so opravili delavci Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje. Z zbiranjem obvestil glede okoliščin policisti še nadaljujejo. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.