Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur, ponedeljek 14. 10.


Objavljamo poročilo Policijske postaje Šentjur o dogodkih, oziroma posredovanjih med 7. in 13. oktobrom.

V času med 7.10. 2024 in 13. 10. 2024 se je na območju, ki ga pokriva Policijska postaja Šentjur, pripetilo osem prometnih nesreč. V dveh primerih sta bila  udeleženca lažje telesno poškodovana, medtem ko je v ostalih šestih primerih v prometnih nesrečah nastala le materialna škoda.

Dne 7.10.2024 so bili policisti obveščeni o tatvini več artiklov za osebno nego v trgovini v Šentjurju. Zoper storilca kaznivega dejanja bo podana kazenska ovadba na sodišče.

V torek, 8.10.2024 so bili policisti obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Zagaju pri Ponikvi.
Z ogledom kraja in z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je tuja krivda izključena in bo podano poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Naslednji dan so bili policisti obveščeni o tatvini več artiklov alkoholnih pijač v trgovini v Šentjurju. Zoper storilca kaznivega dejanja bo podana kazenska ovadba na sodišče.

V četrtek, 10.10.2024 so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Dolah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz prostorov stanovanjske hiše odtujil denar, zlatnino in dve ročni uri.

Policisti izvajajo aktivnosti za izsleditev storilca navedenega dejanja.

Isti dan je občan v prostore PP Šentjur prinesel najdeno bančno kartico. Obveščena je bila lastnica, ki je kartico prevzela.

V petek so policisti v Šentjurju zasegli sedem večjih rastlin prepovedane konoplje, ki jih je lastnica gojila ob stanovanjski hiši. Rastline so bile občanki zasežene in zoper njo sledi postopek pri prekrškovnem organu Policijske postaje Šentjur zaradi kršitev določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Dne 13.10.2024 so policisti v Šentjurju zaustavili in preverili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo vozniku zaseženo, zoper voznika pa je bil podan obdolžilni predlog na sodišče.

Začenja se Nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev v prometu  – Bodi Viden, bodi preViden

V času med 14.10.2024 in 20.10.2024 poteka Nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev v prometu – Bodi Viden, bodi preViden.

Policija skupaj z Agencijo za varnost prometa RS opozarja, da so pešci najbolj izpostavljeni udeleženci v prometu.

Vozilo, ki vozi s hitrostjo 40 km/h, pešca, ki je v temnih oblačilih in ni osvetljen, namreč opazi na razdalji do 26 metrov, v svetlih oblačilih do 38 metrov, pri aktivni uporabi odsevnih teles pa je pešec viden tudi do 136 metrov.