Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po Kozjanskem obeležili prihajajoča praznika


Pred nami je začetek novembra in s tem dan reformacije ter dan spomina na mrtve. V luči praznikov so marsikje pripravili razne spominske dogodke.

V Rogaški Slatini se je v petek spominska komemoracija odvila na Evropski ploščadi. Program so oblikovali učenci Šolskega centra Rogaška Slatina in Moški pevski zbor Rogaška Slatina. Prisotne je nagovoril zgodovinar dr. Tone Kregar, ki se je v svojem nagovoru dotaknil zgodovinskih dogodkov v Rogaški Slatini leta 1942.  “Spomnil nas je na žrtve, ki so se borile za svobodo in pravico. Njihova pogumna dejanja nas opominjajo, kako pomembno je ohranjati spomin na preteklost ter vrednote, za katere so se borili,” so po dogodku še zapisali na občini.

Vir foto: Občina Rogaška Slatina

Praznik so obeležili tudi v Občini Kozje. Zbrane je ob obeležjih padlim borcem v Lesičnem, Kozjem in Podsredi nagovorila županja, ki je skupaj s predstavniki borčevskih in veteranskih organizacij položila vence. Za kulturno popestritev sta poskrbeli osnovni šoli iz Kozjega in Lesičnega.

Dan spomina na mrtve in dan reformacije so s proslavo obeležili tudi na Podružnični osnovni šoli Sv. Florijan. Spomnili so se, kako se je branje in učenje spreminjalo skozi preteklost.

Spominsko slovesnost za dan reformacije so že šestnajstič pripravili tudi v Dobležičah. Priredilo ga je Turistično društvo Pilštanj v sodelovanju z OŠ Lesično, učenci katere so pripravili recital.

Vir foto: FB/Turistično društvo Pilštanj