Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

OKP Rogaška poziva: prižgimo svečo manj in poskrbimo za čistejše okolje

Približuje se 1. november, ko na grobovih v spomin na pokojne prižigamo veliko sveč. V letu 2023 so na OKP Rgaška Slatina zbrali za 31,1% odstotkov več sveč kot leta 2022.

“Bodimo letos bolj odgovorni do okolja. Število prižganih sveč na grobu ne sme biti merilo našega spoštovanja do pokojnih. Prižgite  svečo z dolgo življenjsko dobo, okolju prijazno ekološko svečo, uporabite leseno ali pa virtualno svečo (http://svecamanj.si/stran/prizgi_sveco), porisani kamenček, cvetje z vrta, zastavico sočutja,” predlagajo v tem komunalnem podjetju.

PRISPEVAJMO K ČISTEJŠEMU ZRAKU IN ZMANJŠANJU KOLIČINE ODPADKOV!

Ob zgornjem pozivu so dodali še tabelo, ki kaže količine uporabljenih nagrobnih sveč na območju pokopališč Kozjansko-Obsoteljskega. Kot je razvidno, se je od novembra 2019 do novembra 2023 skoraj na vseh količina odpadnih nagrobnih sveč povečala. So pa izjeme, denimo Kostrivnica, Sv. Florijan in Sv. Trojica.

Anketa o zadovoljstvu uporabnikov z OKP Rogaška:

V želji, da bi dvignili kakovost naših storitev, v OKP Rogaška Slatina ponujajo anketni vprašalnik z nekaj vprašanji, na katerega lahko odgovorite do 31.10.2024. Vprašanja se nanašajo na izvajanje njihovih  storitev, ki jih lahko ocenjujete z ocenami od 1 (najnižja ocena) do 5 (najvišja ocena).

“Izpolnite anketni vprašalnik, saj boste z vašimi odgovori pripomogli k dvigu kakovosti storitev OKP Rogaška Slatina, d.o.o.,” zatrjujejo na OKP-ju

TUKAJ LAHKO IZPOLNITE ANKETO:Anketa o zadovoljstvu s storitvami OKP Rogaška (klik!) 

Eko alternativa: steklene sveče Šolskega centra Rogaška
Steklena nagrobna sveča (vir foto: FB Šolski center Rogaška Slatina)

V programu steklarstva na Šolskem centru Rogaška Slatina pa izdelujejo ekološke in trajnostne steklene nagrobne sveče, ki so lahko odlična eko alternativa klasičnim, obremenjujočim za okolje. Sveče je mogoče vključiti v nagrobne aranžmaje – zabosti v zemljo ali v cvetličarko gobo.

Za letošnji 1. november naročil sicer več ne sprejemajo, razmišljajo pa, da bi z izdelavo nadaljevali tudi v prihodnje, ne samo za praznik spomina na umrle.