Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Novo študijsko leto šmarske univerze za tretje življenjsko obdobje prineslo raznoliko dogajanje


Čeprav so člani šmarske Univerze za tretje življenjsko obdobje z novim študijskim letom pričeli le pred slabim mesecem, je za njimi že pestro dogajanje. Letos so se upokojenci lahko prijavili kar v 27 različnih programov.

V preteklih dneh so tako člani pletli, peli, igrali, fotografirali in mnogo več. Veseli so, da se je krožek ročnih del okrepil z novimi članicami, prav tako pa je vedno več pevcev in pevk Zvenečih jelš, ki ostalim s pesmijo lepšajo četrtkove dopoldneve. Pestro je tudi v gledališki skupini, kjer pričenjajo z vajami za novo predstavo, krožek fotografiranja s pametnim telefonom pa je imel danes uvodni sestanek.

Vir foto: FB/UTŽO Knjižnice Šmarje pri Jelšah

Pred kratkim so gostili tudi eno od predavanj v sklopu Zrele Univerze Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. O podnebni krizi so razpravljali z dr. Aljo Lipavic Oštir in dr. Danijelom Ivajnšičem. Letos imajo na univerzi tudi nekaj novosti. Pričeli so namreč s čisto novim krožkom Spretne roke, aktivni možgani, ki ga vodi članica Ida Nova, certificirana učiteljica fraktalne risbe.

Kolesarji so z mentorjem Marjanom Mikolo lovili še zadnje kančke bivšega poletja in se na sončen dan s kolesom odpravili na pot, člani popotniškega krožka pa so se z mentorico Miro Čakš odpravili na Kočevsko.

Vir foto: FB/UTŽO Knjižnice Šmarje pri Jelšah

Vse programe, ki jih Univerza tretjega življenjskega obdobja ponuja letos, preverite v nadaljevanju:

Petnajstič začeli s študijskim letom Univerze za tretje življenjsko obdobje v Šmarju (foto)