Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Letošnja Petkova pumpa na Sladko Goro prinesla pestro dogajanje


Na Sladki Gori se je letos že drugo leto zapored odvila Petkova pumpa, ki jo je pospremilo pestro dogajanje.

Na prvi petek v septembru je bilo v majhnem kraju na robu šmarske občine še posebej pestro. Tamkajšnje Turistično društvo Skriti biser Sladka Gora je namreč organiziralo Petkovo pumpo, ki je v kraj prinesla raznoliko dogajanje.

Poskočna glasba je pod šotor pri gasilskem domu privabila mnoge, željne zabave. Na veselici so ponujali carski praženec in hladno pijačo. Na Sladki Gori se je ob 90. obletnici gasilskega društva nedolgo nazaj odvila tudi gasilska veselica. Bogate fotografije in video si oglejte tukaj.

Na dogodku so se predstavili mladi člani lokalnega ansambla
Foto: Hana Kamplet

Kot nam je povedala predsednica lokalnega turističnega društva Majda Jurše, so se v sklopu dogodka letos predstavili mladi člani lokalnega ansambla Raztur. Ob tem je dodala: “To je mlad ansambel, tako da je prav, da mu damo neko možnost, da se predstavi ljudem. S tem bodo mladi fantje imeli v prihodnje mogoče odskočno desko za njihovo kariero.

Zadovoljna je, da so ljudje prepoznali trud društva in se veselice udeležili v velikem številu. “To je vsekakor pomembno za naš kraj. Vemo, da dandanes večinoma strmimo za delom in je prav, da se malo včasih ustavimo, pozabavamo ter podružimo s svojimi prijatelji in znanci,” je še zaključila.

Turistično društvo za letos načrtuje še kakšen manjši dogodek in skupinski izlet, prav tako pa že kujejo načrte za pestro dogajanje v prihodnjem letu.

Foto: Hana Kamplet