Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozjanski karateisti s tekmovanja v Šenčurju s kopico medalj


V Šenčurju je v soboto potekalo 3. Državno pokalno tekmovanje Karate zveze Slovenije, na katerem so bili odlični karateisti iz Kozjanskega.

Na tekmi je sodelovalo 392 tekmovalcev iz 52 slovenskih karate klubov. Opravljenih je bilo 438 nastopov v katah, katah ekipah in športnih borbah.

Tekmovanja se je udeležilo šest karateistov iz slatinskega Karate kluba Bushido. Zastopali so ga Dženan Avdibašić, Vinko Juraja, Mia Mastnak, Alja in Aleks Tramšek in Tilen Štern. Vsi so dosegli odlične uvrstitve. Mia je v kategoriji U14 borbe mlajše kadetinje nad 52 kg dosegla prvo mesto. Najboljša je bila prav tako Alja, in sicer v kategoriji U14 borbe mlajše kadetinje do 47 kg.

Dženan je v kategoriji U18 kate mladinci dosegel drugo mesto, Tilen in Aleks pa sta bila tretja, in sicer v kategorijah 14 borbe mlajši kadeti do 55 kg ter U14 borbe mlajši kadeti do 45 kg. Vinko je med kata kadeti U16 dosegel peto mesto. Karateiste je vodil trener in mojster karateja Igor Jordan.

Odlična tudi šmarska karateista

Na tekmovanju sta pod okriljem Karate kluba Seki sodelovala tudi Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar. Prijavljena sta bila na šest kategorij in prav iz vsake domov prinesla medaljo. Tadej je prvo mesto dosegel v kategorijah U12 kata dečki in U14 kata ekipa ml. kadeti, drugo mesto pa zasedel v kategoriji U12 kumite dečki do 35 kg.

Tadej in Tajda z medaljami; vir foto: KK Seki

Tajda je prvo mesto dosegla v U16 kata ekipa kadetinje, drugo mesto v kategoriji U18 kata ekipa mladinke, tretje mesto pa v kategoriji U16 kata kadetinje. Karate klub Seki je na tekmovanju dosegel 11 zlatih, 7 srebrnih in 8 bronastih medalj in zasedel prvo mesto na lestvici najuspešnejših klubov.

Ta tekma je bila zadnja in je v seštevku točk vseh treh tekem določila, kdo in kateri klubi so skupni pokalni zmagovalci za letošnje leto. Tadej je skupni pokalni zmagovalec v U12 kata dečki, z ekipo pa tudi v U14 kata ekipa ml. kadeti. Tajda je skupna pokalna zmagovalka z ekipo U16 kata ekipa kadetinje, med posameznicami U16 kata kadetinje pa je na drugem mestu. Druga je tudi z ekipo U18 kata ekipa mladinke.

Vir foto: KK Seki