Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozjani najuspešnejši med najstarejšimi tenisači


Tenis klub Kozje je s svojo ekipo sodeloval tudi v tretji sezoni Veteranske Sotelske teniške lige za superveterane. Sodelovalo je pet ekip, ki so se v spomladanskem delu pomerile vsaka z vsako.

Ekipa TK Kozje je v rednem delu zabeležila štiri zanesljive zmage in osvojila prvo mesto. S tem si je v jesenskem razigravanju za končna mesta zagotovila prednost domačega igrišča.

Člani ekip, ki sta se srečali v finalu; vir foto: TKK

V polfinalu je bila njihov nasprotnik ekipa Tenis kluba Rogatec. Ekipa TK Kozje je bila še enkrat zelo zanesljiva in zmagala z rezultatom 4:0.

Njihov nasprotnik v velikem finalu je bila ekipa Tenis kluba Rogaška Crystal, ki je bila v drugem polfinalu boljša od zmagovalcev prvih dveh sezon, ekipe Teniškega kluba Šentjur.

Med predajo pokala za zmagovalce; vir foto: TKK

Začelo se je po notah domačinov, saj je Damir Škerl zabeležil hitro zmago proti Francu Drofeniku. V vsej sezoni je zanesljivo zmagal vseh šest posamičnih dvobojev. Bolj izenačeno je bilo na drugi tekmi, tudi tu pa je zmagal domačin Zvonko Ivačič, ki je premagal Roberta Ožuro. Tretja tekma posameznikov je bila najbolj izenačena. Jožko Zalokar je šele po podaljšani igri priznal premoč gostujočemu kapetanu Iztoku Majcenoviču. Odločilno tretjo točko je priborila še nepremagana dvojica Damir Škerl – Roman Gradišek, ki je bila zanesljivo boljša od naveze iz Rogaške Slatine Robert Ožura – Borut Čugalj.

S skupnim rezultatom 3:1 je tako ekipa TK Kozje postala prvak super veteranske lige. Skozi celotno sezono je pokazala zanesljivo igro. Ob že omenjenih šestih zmagah Damirja Škerla in dvojice Damir Škerl–Roman Gradišek, je tri zmage v sezoni prispeval še Bojan Dobravc, dve Zvonko Ivačič in eno Goran Škerl.

Tenis klub Kozje je po petih zmagah v veteranski konkurenci prvič osvojil naslov prvaka tudi med superveterani Obsotelja.