Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jesenski utrip na Ljudski univerzi Šentjur


Delavnice projekta Večgeneracijski centri +; foto: LUŠ

Na Ljudski univerzi Šentjur v novo študijsko leto vstopajo z številnimi izobraževalnimi aktivnostmi, saj se zavedajo, da je učenje neprekinjen proces, ki ni omejen le na šolske klopi, temveč nam vsak dan nudi priložnost za rast in razvoj, da se bolje prilagajamo na hitro spreminjajoči se svet. Veliko priložnosti za učenje je zahvaljujoč pridobljenim evropskih sredstvom tudi brezplačnih.

Magdalena Tovornik – Tradicija za prihodnost; foto: LUŠ

V brezplačno učenje slovenščine se je vključilo 30 tujcev v treh različnih skupinah, 10 udeležencev je pričelo z Usposabljanjem za življenjsko uspešnost – Izzivi podeželja, novo študijsko leto Univerze za tretje življenjsko obdobje je odprla izkušena diplomatka Magdalena Tovornik, ki je spregovorila o pomenu tradicije za prihodnost, za starše so v Ipavčevem kulturnem centru organizirali predavanje mag. Martina Lisca z naslovom Vzgoja za odgovornost, za starše otrok prve triade pa smo pripravili zanimiv javno-veljavni program Pišemo in beremo skupaj, ki opolnomoči starše za pomoč otrokom v šoli, hkrati pa širi bralna, pravopisna in digitalna obzorja.

Smisel komunikacije v družini; foto: LUŠ

Za lažje napredovanje v pedagoške nazive za delavce v vzgoji in izobraževanju 8. novembra v Slomškovi rojstni hiši pripravljajo 8-urno profesionalno usposabljanje na temo čustvene in socialne komponente poučevanja z dr. Karlom Gržanom, Julijo Pelc ter Maticem Novakom.

Pričenjajo tudi s tečaji angleščine, nemščine, italijanščine ter španščine ter digitalnih spretnosti na računalnikih in pametnih telefonih ob zapolnitvi učnih mest ter sklop brezplačnih večgeneracijskih delavnic za vse generacije.

Delavnice o urinski inkontinenci; foto: LUŠ

Zelo aktivni so tudi študijski krožki: likovnice razstavljajo na temo Vesolja na razstavišču Kocka ter na hodniku Mestni trg 5, LUŠ´ni pevci in citrarke pa so po uspešni turneji Po kozjanskih gričih ob 10. obletnici delovanja glasbeno popestrili tudi tradicionalne Bučn´ce.

Vabijo vas v svojo družbo odkrivanja novih znanj, izmenjave izkušenj in druženja v svojo LUŠ´no družbo!

Preberite tudi:

Pripravili seznam lokalnih ponudnikov domačih pridelkov in izdelkov v občini Šentjur