Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Igrišče v Podsredi z novo podobo


Sredi meseca se je zaključila obnova igrišča v Podsredi, ki je dobilo novo prevleko, porisave in opremo.

V Podsredi so sredi oktobra zaključili s prenovo igrišča, ki se nahaja v Športnem parku Podsreda. Nova, sodobna oprema bo pripomogla k kvalitetnejšemu izvajanju športnih aktivnosti za okoliške prebivalce.

Tekom prenove je o projektu županja Občine Kozje Milenca Krajnc povedala naslednje: “Gre za zamenjavo celotnega ustroja na igrišču, to pa dobiva tudi novo asfaltno prevleko in pa seveda vse porisave igrišč za različne športne namene. Menjala se bo tudi vsa oprema kar se tiče golov, košev in tako naprej.

Projekt je vreden 78 tisoč evrov. Od tega je 50 tisoč prispevalo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ostalo pa občina.

Sofinanciranja deležna tudi druga vlaganja v športno infrastrukturo

Na istem razpisu ministrstva je bila uspešna tudi Občina Šentjur, ki je prejela milijon evrov za dograditev in rekonstrukcijo objekta telovadnice OŠ Hruševec Šentjur ter Občina Bistrica ob Sotli, kjer bo sofinancirana gradnja vrtca in telovadnice s podzemno garažo.

Občina Šentjur je prejela še 250 tisočakov za ureditev 1. faze Športnega parka Franja Malgaja, Občina Podčetrtek in občina Rogatec vsaka po 50 tisočakov za (že opravljeno) obnovo atletske steze na stadionu v Podčetrtku in športnem parku v Rogatcu, Občina Šmarje pri Jelšah pa 43 tisočakov za razsvetljavo na pomožnem nogometnem igrišču.