Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec končal evropsko sezono – prenovljena ekipa vzbuja upanje


Ekipa Dobovca je na turnirju glavnega dela futsal lige prvakov na Balearskih otokih sodelovanje zaključila s tekmo z gostitelji, aktualnimi evropskimi prvaki. Domačini so svojo kakovost potrdili tudi proti slovenskim prvakom in prepričljivo zmagali.

Denis Kneževič; vir foto: FK Dobovec

Edini zadetek je za Dobovec prispeval Denis Kneževič, ki je v 17. minuti izenačil na 1:1, celotno ekspedicijo pa je pokomentiral z besedami: “Če potegnemo črto pod turnir, smo lahko več kot zadovoljni. Odigrali smo nad pričakovanji. Po koncu tretje tekme smo si v garderobi pogledali v oči in si rekli, da smo dali vse od sebe. Odigrali smo tri vrhunske tekme, dali pa smo tisto, kar zmoremo v tem trenutku. Je pa to nivo višji kot 1. SFL. Osvojili smo točko, lahko bi se tudi drugače obrnilo in bi bili mogoče med 16 v Evropi. Z dvignjeno glavo se vračamo v 1. SFL.“

Dobovec je v treh tekmah osvojil točko proti zagrebškemu Dinamu, ki se je ob gostiteljih in romunskih prvakih uvrstil med 16 najboljših v Evropi.

Palma : Dobovec 5:1 (1:1)
1:0 – Fabinho (5.’), 1:1 – Knežević (17.’), 2:1 – Rivillos (20.’), 3:1 – Mateus Maia (26.’), 4:1 – Piqueras Dolera (28.’), 5:1 – Mateus Maia (34.’)

Po končanem turnirju je trener Rok Mordej nastop svojih varovancev ocenil tako: “Ponosen sem na svoje fante. Pokazali smo, da se dobro dela. Ekipa, ki je na novo sestavljena, ima potencial. Malce mi je bilo strah pred tem turnirjem, a je ekipa pokazala karakter, pustila je srce na igrišču. Malce mi je morda žal, ker smo bili blizu vnovični uvrstitvi v elitni del lige prvakov. To so nepozabne izkušnje. Večina igralcev je prvič nastopala na tako visoki ravni. Ponosen sem na fante, kot ekipa bomo še rasli. Pravi pa bomo, ko bo to treba.“

Vratar Marko Peček; vir foto: FK Dobovec

Kapetan Marko Peček je povedal naslednje: “Iskreno mislim, da smo presegli same sebe glede na to, da je ekipa na novo sestavljena. Naša glavna naloga je bila, da se prestavimo v dobri luči, da sami sebi dokažemo, da napredujemo kot ekipa. Tu so bile tri zelo težke tekme, ki jih v slovenski ligi ne bo nikoli in mislim, da lahko gremo z dvignjenimi glavami naprej. Verjamem, da si je večina nabrala nove izkušnje, ki nam bodo kot ekipi ogromno pomagale. Marsikdo bi si želel biti na našem mestu, igrati s takimi ekipami in biti tukaj, v družbi najboljših v Evropi. Dokazali smo, da kljub mladosti in neizkušenosti večine v ekipi sodimo sem. Mislim, da smo lahko ponosni na sebe, da smo dobro predstavili svoj klub, grb in smo se borili za soigralca. Lahko gremo ponosni domov, v Slovenijo, kjer prihodnje leto zopet hočemo igrati ligo prvakov na tej ravni.”

Preberite tudi:

Obe ekipi iz Obsotelja zmagali, v Šentjurju veseli naraščaja