Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Članom pobratenih turističnih društev razkazali zaklade Šmarja


Prejšnjo soboto so v Turističnem društvu Šmarje pri Jelšah gostili bratska društva iz Regijske turistične zveze Saška. Gostje so prišli iz različnih turističnih društev šaleške in savinjske doline, Koroške in Kozjanskega.

Obiskovalcem so želeli čim bolje predstaviti turistično ponudbo. Pripravili so jim program, ki je vključeval obisk Muzeja baroka, Skazove hiše, kleti vinogradnikov in sprehod po križevem potu do zaključka v cerkvi svetega Roka.

Vir foto: Posnetek zaslona videoposnetka obiska

V Šmarje je na obisk prišlo okoli 60 gostov. Ob prihodu so jim ponudili čaj njihove članice Špele Sodin iz Gorske rože, Vera Lupše in druge članice pa so za lačne pripravile domače pecivo. Obiskovalce je pozdravil direktor Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah, Gregor Krajnc, ki jim je razkazal Skazovo hišo in Muzej baroka. V šmarski kleti so jim pod vodstvom predsednika Društva vinogradnikov in kletarjev Trta Šmarje pri Jelšah Janija Vrežeta pripravili degustacijo lokalnih vin.

Sledil je pohod po križevem potu do cerkve sv. Roka, kjer so jim ponudili šmarsko pivo. Za konec je sledila predstavitev cerkve, ki jo je vodila Vlasta Kramperšak Šuc.

Vir foto: FB/Visit Šmarje pri Jelšah

Po koncu obiska je Martin Selan iz šmarskega društva zapisal naslednje: “Zaključili smo z našo, šmarsko, štajersko juho v župnijski kleti, ki so jo z odliko pripravili v Gostišču Krpan. Ko smo prejemali čestitke od naših prijateljev, smo poudarili, da je to rezultat sodelovanja vseh deležnikov v občini. Učinke predstavitve bomo pa seveda šteli v obisku našega kraja.”

Regijska turistična zveza Saška je bila ustanovljena leta 2016 z namenom povezovanja in sodelovanja med društvi in skupnih predstavitev na državnem in mednarodnem nivoju.
Vir foto: Posnetek zaslona videoposnetka obiska
Oglejte si video z obiska: