Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Veselica ob občinskem prazniku v Rogatcu športno in umetniško obarvana (foto, video)


V Rogatcu so v okviru praznovanja občinskega praznika za občane in druge obiskovalce pripravili veselico z Ansamblom Aplavz, kjer so podelili priznanja zaslužnim občanom na področju športa.

Sobotno dogajanje se je začelo v dvorani občinske stavbe, kjer se je odvila slavnostna seja ob prazniku Občine Rogatec. Tam so podelili nagrade zaslužnim, Rogatec pa je po 23 letih dobil novega častnega občana. Več o tem kmalu preberite na Kozjansko.info.

Pestro dogajanje se je nadaljevalo pod šotorom pred občino. Najprej se je odvil kratek uradni del, kjer so za začetek razdelili priznanja udeležencem Mednarodne kiparsko-slikarske kolonije, ki se je v začetku septembra odvila v Rogatcu. Kiparski in slikarski izdelki, ki so jih tam izdelali, so bili v soboto na ogled poleg občinske stavbe.

Kipi, ki so jih izdelali v okviru kiparsko-slikarske kolonije.
Podeljenih 10 športnih priznanj

Sledila je podelitev priznanj osebam, ki so v občini popestrile dogajanje na področju športa ali pa dosegale odlične rezultate na tekmovanjih. Priznanja so dobili karateistka Marija Pohovski, nogometašica Zoja Prevolšek, smučarski skakalec Jernej Matej, nogometaš Tin Bele ter ekipa U13 NK Mons Claudius.

Naslov naj športnica sezone 2023/2024 je prejela nogometašica Anamari Lia Turk, naj športnik sezone 2023/2024 je postal Niko Cesarec iz Futsal kluba Dobovec, naj ekipa pa je postala članska ekipa Futsal kluba Dobovec. Kot najbolj zaslužena športna delavca sta bila prepoznana Fredi Ferčec in Marko Herček.

Športniki, ki so prejeli priznanja.
Zvoki poskočne glasbe vabili pred oder

Po koncu uradnega dela, ki so ga kulturno popestrili mladi glasbeni umetniki, je sledila veselica. Pod šotorom se je proti večeru nabralo veliko število obiskovalcev, ki so se zabavali ob zvokih Ansambla Aplavz. Poskočna glasba je marsikateri par privabila pred oder, za vse lačne in žejne pa so poskrbeli z okusno hrano in hladno pijačo.

Za otroke so bili na voljo baloni, kokice, sladkorna pena in druge sladke dobrote.

Vabljeni k ogledu videa in fotografij z veselice:

 

In še fotografije: