Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju bodo nadzidali trakt zdravstvenega doma


V prostorih Občine Šentjur je v petek, 13. septembra, župan Marko Diaci z na javnem razpisu izbranim izvajalcem del podpisal pogodbo za izvedbo nadzidave severnega trakta stavbe zdravstvenega doma v Šentjurju.

S tem bodo v Šentjurju pridobili dodatne prostore za izvajanje svoje dejavnosti. Skupna površina nadzidave bo namreč znašala 348,79 m2.

Vrednost pogodbenih del znaša 1.435.102 evrov (z davkom na dodano vrednost). Izvajalec bo z deli začel po podpisu pogodbe, zaključek vseh del je predviden v juniju 2025. Investicija bo s strani Ministrstva za zdravje sofinancirana v višini 1.256.000 evrov, kar ustreza 87 %.

Ob podpisu pogodbe; vir foto: Občina Šentjur

Kot je ob podpisu povedal župan Diaci, občina v sodelovanju z javnim zavodom zdravstvenim domom že leta sodeluje in vlaga v pridobivanje dodatnih, novih prostorov, s tem pa izboljšuje pogoje za delo zdravstvenih delavcev ter pacientov. V preteklih letih je bilo tako izvedenih že več nakupov dodatnih prostorov in dozidav, prenovljeno parkirišče in dodatni parkirni prostori, ureditev prostorov Centra za krepitev zdravja, nazadnje tudi prostorov Centra za duševno zdravje odraslih ter fizioterapije. Kot ključno pa je izpostavil kadrovsko popolnjenost zdravstvenega doma ter prizadevanje vodstva, da je kakovost zdravstvene oskrbe v lokalnem okolju na čim višji ravni.

Direktorica ZD Šentjur, Melita Tašić-Ilić, je ob tem dodala, da so razmere pri zagotavljanju kadra zelo zahtevne, prav tako obremenitev obstoječih zdravstvenih kadrov.

Podpisa pogodbe se je udeležil tudi župan Občine Dobje Franc Leskovšek, saj ZD Šentjur nudi zdravstveno oskrbo tudi za občanke in občane sosednje občine, ob čemer je izrekel zahvalo za dobro sodelovanje in pozdravil nadzidavo.

Kaj bo narejenega?

Na javnem razpisu je bilo kot najugodnejši ponudnik ter izvajalec izbrano podjetje GiB gradnje, Grosuplje, podpisa pa se je udeležil direktor podjetja Gašper Ploj.

Vizualizacija nadgradnje ZD Šentjur s podolžne strani; vir foto: Občina Šentjur

Zaradi pomanjkanja prostora se bo obstoječemu zdravstvenemu domu nadzidala ena etaže z dodatnimi ambulantami in spremljajočimi prostori. Nadzidava se bo nahajala v mansardni etaži obstoječe stavbe in bo obsegala eno etažo. Na vzhodni strani so predvideni ordinacije, čakalnica, izolacijska soba in pisarne. Na zahodni strani pa sta predvideni stopnišči, ordinacije, čakalnica in sanitarije. Po sredini objekta bodo potekale povezave južnega in severnega stopnišče. V sklopu omenjenega hodnika sta predvideni čakalnici. Dvigalni jašek se nadzida in se s tem zagotovi dostop gibalno oviranim osebam do mansardnega nadstropja. Nadzidava je preko vertikalnih komunikacij povezana z obstoječim objektom in se funkcionalno navezuje na ZD Šentjur. Prizidava bo imela ravno streho, takšna je tudi obstoječa streha dela stavbe, kjer je prizidava predvidena. Na strehi so predvidene kupole za dodatno osvetlitev ordinacij in hodnika.