Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku slavnostno otvorili Center za promocijo podjetništva (foto, video)


V okviru praznovanja občinskega praznika so v Podčetrtku to soboto slavnostno odprli nov Center za promocijo podjetništva, ki bo pospešil razvoj podjetništva in predstavljal novo osrednjo točko dogajanja v občini.

V Podčetrtku se je to soboto začelo pisati novo poglavje na področju podjetništva, ki je v občini že sedaj zelo razvito. V okviru občinskega praznika so otvorili novo stavbo Centra za promocijo podjetništva, kjer bodo mladi podjetniki razvijali svoje ideje. Otvoritve so se poleg številnih občanov udeležili tudi lokalni podjetniki in župani, prišla pa sta še minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek ter predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič.

Minister Jevšek je ob dogodku takole zbral svoje misli: “Upam si trditi, da Občina Podčetrtek izstopa kot vrhunska turistična destinacija s Termami Olimia na čelu in številnimi lokalnimi ponudniki, ki se uspešno povezujete med sabo. In to povezovanje in sodelovanje prinaša dobre rezultate,” ob tem pa ob prazniku in novi pridobitvi čestital vsem občanom: “Iskrene čestitke občinskim nagrajencem ter vsem občankam in občanom za praznik in novo pridobitev, ki bo zagotovo dala nov zagon razvoju občine in drugih krajev ob Sotli.

Prisotne je nagovorila tudi Klakočar Zupančičeva, ki je vsem čestitala ob občinskemu prazniku in novi pridobitvi ter jim zaupala naslednje misli: “Prepričana sem, da bo investicija prispevala nov razvojni zagon v občini Podčetrtek in pomagala k izboljšanju kakovosti življenja občank in občanov,” dodala pa še naslednje: “Vedno ko pridem v ta prelepi del Slovenije ob Sotli, mi pogled na vaše kraje in naravo naslika nasmeh na obraz.

Slavnostne govore so popestrile pevke vokalne skupine Emine, na Alpe pa je obiskovalce s pesmijo “Oj, Triglav, moj dom” popeljal Aleksej Ivačič Kolar. Sledil je slavnostni prerez traku, ogled centra in pogostitev.

3,2 milijonski projekt za promocijo podjetništva

V občini Podčetrtek se v zadnjih letih kaže povečano povpraševanje po poslovnih prostorih in storitvah, namenjenim podjetnikom in zagonskim podjetjem. Zaradi tega so se na občini spustili v gradnjo centra, ki bo omogočil še hitrejši razvoj podjetništva na tem območju. Poleg prostorov za podjetnike stavba vključuje še dvorano, prostor za tržnico, prostorno zunanjo teraso in trgovino s spominki.

Višina investicije znaša 3,2 milijona, od tega pa je občini uspelo pridobiti 1,6 milijona evrov sofinancerskih sredstev.

Župan Občine Podčetrtek Peter Misja je ob odprtju povzel zgodbo novega centra in poudaril uspešnost občine pri realizaciji projektov. Ob tem je novo pridobitev označil za veliko zmago: “Lahko rečem, da je to velika zmaga za vse občane in občanke občine Podčetrtek ter velika zmaga za občinsko upravo in občinski svet, ki vedno podpirata take projekte,” za konec pa čestital vsem prisotnim: “Iskrene čestitke ob prazniku in veliko uspeha še naprej.

Vabljeni k ogledu videa in fotografij odprtja:

 

In še fotografije: