Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Udeleženci poletne šole na gostovanju v slatinski knjižnici


V Knjižnici Rogaška Slatina so tuji študenti, ki študirajo slovenski jezik, literaturo in kulturo, poslušali predavanje o pravljičnem izročilu Ele Peroci. Sproti pa so si še ogledali Rogaško Slatino ter se, seveda, povzpeli na njeno največjo atrakcijo, stolp Kristal.

Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru v organizaciji Oddelka za slovanske jezike in književnosti in v sodelovanju z Mednarodno pisarno UM ter s Centrom RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja organizira Poletno šola slovenskega jezika kot drugega in tujega jezika z naslovom Slovenščina na prvi pogled.

Poletna šola je namenjena tujim slovenistkam in slovenistom, slavistkam in slavistom, študentkam in študentom, ki se v tujini ukvarjajo s slovenskim jezikom, literaturo in kulturo. Udeleženke in udeleženci poletne šole prihajajo z visokošolskih ustanov iz srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope. 

V septembrski program poletne šole se je vključila tudi Knjižnica Rogaška Slatina kot gostiteljica študentov s predavanjem Pravljično izročilo Ele Peroci. Predavanje pa je popestril tudi najbolj prepoznaven lik Ele Peroci – Muca Copatarica. V Vrtcu Rogaška Slatina so ob 100. obletnici rojstva domačinke Ele Peroci zelo natančno izdelali kar nekaj Muc Copataric in muce se vselej zelo prijazno odzovejo na naše povabilo.

Predavateljica, red. prof. dr. Dragica Haramija, je študente, ki sta ju spremljala še izr. prof. dr. Natalija Ulčnik in izr. prof. dr. Gjoko Nikolovski, seznanila z vsebino knjižnega opusa mladinske pisateljice Ele Peroci ter predstavila vzorec kratke sodobne pravljice, kjer se prepletata resnično in fantastično.

Po predavanju je študentom kratko zgodovino Rogaške Slatine predstavila direktorica knjižnice mag. Nataša Koražija, nato pa so obiskali tudi Stolp Kristal in z navdušenjem opazovali razgled na Rogaško Slatino z najvišjega stolpa in hkrati najvišje stavbe v Sloveniji.