Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srečanje na mostu v Sedlarjevem: dobri sosedski odnosi in že 20 let Turistične cone Sotla (foto, video)


Na prvi septembrski dan se je na mejnem prehodu Sedlarjevo-Plavić odvilo prijateljsko srečanje okoliških prebivalcev, dogodka pa sta se udeležila tudi župan in načelnica obmejnih občin ter župan Krapinsko-zagorske županije na Hrvaškem.

Srečanja so se udeležili župan Občine Podčetrtek Peter Misja, načelnica Zagorskih Sel Ksenija Krivec Jurak in župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Na letošnjem srečanju so obeležili 20. obletnico ustanovitve Turistične cone Sotla. Ta jim je dala skupen zagon, kar pokaže nemalo dokončanih projektov. Na srečanju so prisotni še enkrat dokazali, da reka Sotla in meja ne razdvajata.

Peter Misja

Tekom uradnega dela je obiskovalce pozdravil župan Peter Misja. Uvodoma je povedal, da so od ustanovitve Turistične cone Sotla zaključili kar nekaj skupnih projektov. Še posebej pomembna sta ureditev stare šole v Zagorskih selah in ureditev mosta čez Sotlo, ki povezuje Imeno in Miljano.

Ob tem je poudaril pomen dobrih odnosov s sosedi: “Pomembno je, da imamo dobre odnose. Jaz menim, da imamo odlične odnose, ne samo s sosednjo občino, ampak s celo županijo in Republiko Hrvaško. Dobri sosedje lahko veliko skupaj naredijo in upam, da bo tako tudi v naprej.

Za konec je omenil še prihajajoč 3,3 milijona evrov vreden projekt ureditve centra v Vonarju, ki bo kmalu potrjen. Dotaknil se je razvitega turizma v Podčetrtku, ki brez dvoma pozitivno vpliva tudi na občino na drugi strani reke Sotle.

Aleksej Ivačič Kolar
“Delimo si isto krasno modro nebo in čudovito sonce, ki nas danes zelo greje.”

Pred mikrofon je stopila tudi načelnica Zagorskih Sel Ksenija Krivec Jurak, ki je poudarila pomen dobrih sosedskih odnosov in izrazila željo po revitalizaciji železniške proge do Kumrovca in odstranitve žice ob reki Sotli.

Ksenija Krivec Jurak

Za konec je vsem prisotnim zagotovila, da bo še naprej skrbela za gradnjo boljšega življenja tako za Slovence, kot Zagorce, ker: “si delimo isto reko Sotlo, delimo si isto krasno modro nebo in čudovito sonce, ki nas danes zelo greje.

Po uradnem delu, ki so ga popestrile kulturne točke, je sledilo sproščeno druženje ob živahni glasbi, hladni pijači in dobri hrani, okoliške gospodinje pa so za obiskovalce pripravile tudi sladke dobrote. Po končani prireditvi se je na bližnjem travniku odvilo tudi Obsoteljsko gasilsko tekmovanje v organizaciji PGD Polje-Sedlarjevo.

Poglejte si video in fotografije z dogodka:

 

In še fotografije: