Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sprejem dijakov na ŠC Šentjur in krst “fazanov” ŠC Rogaška Slatina (foto)


Dijaki prvih letnikov se danes petič v življenju odpravljajo v srednjo šolo. Zdaj že nedvomno gre zares, a vsaj na prvi šolski dan je bilo v njihovih novih šolah bolj sproščeno. Tako na Šolskem centru Šentjur kot na tistem v Rogaški Slatini so novincem pripravili poseben sprejem. 

V Šentjurju so novince sprejeli na šolskem dvorišču. Tam so jih pozdravili direktor Šolskega centra Šentjur mag. Branko Šket, ravnateljica Srednje poklicne in strokovne šole, Monika Očko ter njihovi novi razredniki. Višje letnike pa so obiskali v njihovih matičnih učilnicah. Na FB profilu šole so vsem zaželeli uspešen vstop v novo šolsko leto.

FB profil Šolskega centra Šentjur

 

Na Šolskem centru Rogaška pa so poseben sprejem prišlekom pripravili dijaki zaključnih letnikov. Izvedli so namreč krst “fazanov” v tamkajšnjem dijaškem domu.

Tako sta ga na FB-ju opisali Ema Gruden in Teja Horvat iz 4. c: “Ker jih večine do sedaj še nismo spoznali, so se morali najprej glasno predstaviti, torej povedati svoje ime, priimek in kraj, iz katerega prihajajo. Medtem smo jih posuli z bleščicami. Nato so morali v skupinah skakati z vrečami za smeti. Naslednja naloga je bila, da so morali z vsemi močmi poskusiti premakniti šolo. Logično, da jim ni uspelo.
Na koncu so, tako kot vsako leto, napisali strogo zaprisego. Ker pa seveda mi, 4. letniki, ne želimo pospravljati nereda, smo za to zadolžili fazane, ki so delo opravili vestno in natančno. Le malo jim še manjka, pa bodo tako izvrstni kot mi!”