Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športni dan OŠ Šmarje pri Jelšah: Z vetrom v laseh in s športom proti zasvojenosti


Osnovna šola Šmarje pri Jelšah je v sodelovanju z Zavodom za turizem, šport in mladino pripravila izredno uspešen Šmarski športni dan. Na številnih športnih aktivnostih se je preizkusilo skoraj 1000 osnovnošolcev, piko na i pestremu dogajanju pa je dodal pogovor z nekdanjimi učenci šmarske šole, ki so postali uspešni športniki. 

Sobotno dopoldne je bilo v Šmarju pri Jelšah za osnovnošolce popolnoma športno obarvano. Učencem in učenkam so predstavniki različnih šmarskih klubov ter društev predstavili številne športe, ki jih je možno izvajati v Šmarju. Tako so bili na voljo footgolf, lokostrelstvo, nogomet, košarka, tenis, atletika, karate, ples in še mnogi drugi športi.

Foto: David Valant

Za mlade so pripravili 16 različnih postaj, na katerih so se lahko preizkusili in pokazali svoje znanje, namen tega pa je bil promovirati športne dejavnosti kot zdrav ter zabaven način preživljanja prostega časa in kot alternativo vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.

Pomembno je omeniti tudi sodelovanje z zavodom Športna unija in Fundacijo za šport, ki vodita ter sofinancirata projekt Veter v laseh, s športom proti zasvojenosti. Poleg tega pa sta omenjeni organizaciji OŠ Šmarje pri Jelšah obdarili z 200 vrečkami za copate, ki so jih razdelili podružničnim šolam – Zibika, Šentvid, Sveti Štefan, Mestinje, Sladka Gora in Kristan Vrh.

Dogodek sta popestrili tudi maskoti. (Foto: David Valant)
Celoten program evropskega tedna športa v Šmarju:

Prihaja evropski teden športa – šmarski šport se predstavi

“Sam sem izredno zadovoljen z dogodkom. Predvsem za otroke podružničnih šol je to nekaj novega, na ta način spoznajo atletsko stezo in nove športe. Dogodek štejemo za uspešnega, za naslednje leto pa stremimo še k dodatnim izboljšavam,” je povedal ravnatelj Mitja Šket.

OŠ Šmarje pri Jelšah ima izjemno športno infrastrukturo. (Foto: David Valant)

Ob tem pa dodal: “Zelo se trudimo z raznimi dejavnostmi, ki jih izvajamo v obveznem in razširjenem programu. Seveda so v našem kraju tudi razna društva, ki pristopajo in delajo z našimi učenci. Le te so lahko v okviru tega športnega dne učenci še pobližje spoznali in upamo, da se bo to poznalo pri vpisu v razne dejavnosti.”

Pogovor s športniki so opravili osnovnošolci. (Foto: David Valant)

Športni dan pa ni bil le priložnost za športno aktivnost, ampak tudi za navdihujoče goste. Ob koncu dneva so se namreč osnovnošolci zbrali na zunanji tribuni, kjer so prisluhnili pogovorom z nekdanjimi učenci šmarske šole, ki so se razvili v uspešne športnike. Košarkarja Domen Močnik in Tadej Ferme ter košarkarici Anja Močnik in Mia Jančič so z učenci delili svoje izkušnje, premagane izzive in zgodbe o svoji poti do uspeha.

Več o pestrem športnem dogajanju pa v bogati fotogaleriji.

Fotogalerija: David Valant