Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sijaj Keltske vasi na Rifniku: Starodavna dediščina privabila množice


Keltska vas na Rifniku je tudi letos zaživela v polnem sijaju in obiskovalcem ponudila edinstveno doživetje starodavne keltske kulture. S pestro kombinacijo ustvarjalnih delavnic, športnih tekmovanj, plesnih nastopov in okusnih jedi, je dogodek privabil množice iz Šentjurja in širše okolice.

Obiskovalci so lahko skozi cel dan uživali v številnih aktivnostih, ki so združevale zgodovinsko dediščino s sodobno zabavo.

Dan se je začel z uradno otvoritvijo, hitro pa se je nadaljeval z lokostrelstvom, zvočno kopeljo z gongi in tibetantskimi skledami ter keltskim ognjenim plesom. Sredi dneva je za popestritev poskrbela keltska boginja, ki je zaplesala s tančicami in pahljačami. Sledilo je tekmovanje v lokostrelstvu ter metu sekire, dan pa so zaključili z uprizoritvijo zahvalne manifestacije, keltskim ognjenim plesom ter uradnim zaključkom.

Kovačija (foto: Kozjansko.info)

Keltska vas je letos ponujala ogromno stvari, kot so delavnice za otroke (pletenje košar, kovanje, izdelava izdelkov iz gline, poslikava obraza, izdelovanje izdelkov iz usnja,…), keltska tržnica domačih obrtnikov, keltska točilnica, keltsko lončarstvo, izdelava nakita, keltska kovačija, na voljo je bila tudi vedeževalka, za razvajanje brbončič pa so poskrbeli s keltsko enolončnico, keltskim pražencem ter palačinkami.

Tajnica Športno umetniškega društva društva Rifnik, ki celotno prireditev tudi organizira, Mojca Kolar je nad številom obiskovalcev bila navdušena: “Ne samo, da so Šentjurčani bolj množično začeli prihajati na Rifnik, ampak tudi širša okolica, obiskovalcev je bilo bistveno več, kot smo pričakovali”, obenem pa se je tudi zahvalila vsem sodelujočim: “Te prireditve ne bi bilo, če v društvu ne bi bilo toliko zanesljivih članov, ki vse, kar delamo, delamo prostovoljno in dobrodelno, podporo pa nam dajejo tudi lokalna skupnost, občina, donatorji, obrtniki ter podjetniki. Največ energije se porabi, da se keltska vas postavi in nato tudi pospravi in za to je potrebnih najmanj 30 pridnih ljudi. Zahvaljujem se tudi Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje in Šolskemu centru Šentjur za pomoč pri logistiki.”

Oglejte si fotogalerijo in video: