Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Severina, Ansambel Stil in Lima Len v Rogatcu združili moči za nepozaben večer (foto, video)


V soboto je bila Športna dvorana Rogatec središče glasbenega dogajanja, ko so na oder stopili trije izvajalci, ki so vsak na svoj način osvojili srca obiskovalcev. Agencija Unico je sestavila zasedbo, ki je obsegala hrvaško glasbeno divo Severino, priljubljeni slovenski Ansambel Stil in poletno senzacijo Limo Lena, ki je letos osvajal radijske valove s hitom Brajde.

Severina, ikona hrvaške glasbene scene, ki združuje generacije, je navdušila tako s svojimi nostalgičnimi baladami kot tudi z energičnimi skladbami, ki so poskrbele za nepozabno vzdušje.

Foto: David Valant

Njena karizma in sposobnost, da poveže občinstvo, sta bila opazna že od prve pesmi. Ko je začela peti svoje največje hite, je množica v dvorani prepevala skupaj z njo. Zdi pa se, da 52-letna Severina pri Slovencih uživa prav posebno mesto, saj se njene pesmi kot so Gardelin, Dalmatinka, Paloma nera … prepevajo že več generacij.

“Velika čast je, ko slovenski otroci prepevajo moje pesmi v jeziku, ki se v Sloveniji ne uči že več kot 30 let,” je ob tem poudarila hrvaška zvezdnica.

Utrip iz Rogatca v video izsekih:

Dogodek je še dodatno popestril Ansambel Stil, ki skrbi za tradicijo v sodobni preobleki. Njihova edinstvena kombinacija živahnih ritmov in mladostne energije je dvignila vzdušje na nov nivo. Občinstvo je bilo navdušeno nad njihovim repertoarjem, ki sega od tradicionalnih narodnih pesmi do bolj modernih priredb. Stilovci so s svojo pozitivno energijo poskrbeli, da se je celotna dvorana zabavala in plesala.

Gašper Jazbec, pevec Ansambla Stil (Foto: David Valant)

Zbrane pa je navdušil tudi nastop Lima Lena, ki je to poletje s svojim hitom Brajde obnorel predvsem mlajše občinstvo. S svojim lahkotnim, a nalezljivim ritmom je prinesel pravo poletno vzdušje v dvorano in se s tem prikupil tako mladim kot starejšim. Njegova uspešnica je letos postala ena od tistih pesmi, ki jih je mogoče slišati na vsakem vogalu.

Lima Len in Severina. (Foto: David Valant)

“To je bil večer, ki ga ne bom pozabil. Severina je vedno odlična, a tokrat je bila energija v dvorani resnično posebna. Vsi smo peli in plesali do konca. Takšnih dogodkov si želimo še več,” je povedal Marko iz Rogatca.

Maja iz Rogaške Slatine pa je dejala: “Severina je resnično neverjetna, ne samo zaradi njenega glasu, ampak tudi zaradi njenega videza. Videti je enako lepa kot pred 20 leti – večno mlada! Njena energija na odru je nekaj, kar te vedno znova navduši.”

V dvorani se je čutila povezanost med izvajalci in publiko, ki so s ploskanjem, prepevanjem ter plesom ustvarili čudovito atmosfero. Več utrinkov pa v fotogaleriji.

Fotogalerija: David Valant