Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

September bo v Občini Šentjur v znamenju prometa in mobilnosti


Mesec september v občini Šentjur prinaša obilo aktivnosti s področja mobilnosti. Občina se ponovno pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti, nadaljujejo pa tudi s pripravo Celostne prometne strategije Občine Šentjur in odpirajo dolgo pričakovano kolesarsko povezavo s Štorami in Celjem.

Promet v občini, trajnost, prihodnost alternativnih možnosti potovanja, navade, možnosti zdravega in aktivnega načina premagovanja razdalj, počutje v mestu, pomen podeželja in povezav … vse to so teme, ki jih v naši občini z vso resnostjo naslavljamo že vrsto let, v praksi pa so vidni tudi številni rezultati, kot so kolesarske in peš povezave, površine za parkiranje izven mest, javna izposoja koles in še marsikaj. Vemo, da nas čakajo še številni izzivi, obenem pa smo zavezani evropskim in globalnim strategijam, kjer bomo prispevali svoj delček v mozaik.

Prav tako pa se zavedajo, da so spremembe del procesa, v katerega je potrebno vključiti čim več ljudi – občank in občanov, upoštevati njihove potrebe in spoznati pričakovanja, obenem vzgajati nove generacije v drugačnih potovalnih vrednotah, praktične prometne ukrepe pa voditi tako, da bodo sprejemljive in racionalne za čim več uporabnikov, članov prometne skupnosti.

Javne razprave po občini za pripravo OCPS

Že nekaj časa je v pripravi Občinska celostna prometna strategija Občine Šentjur, kjer je mnenje občanov zelo pomembno. Nekaj aktivnosti so v občini že izvedli, sedaj pa pripravljajo nov niz javnih razprav, ki bodo izvedene v več krajih občine:

  • četrtek, 12. 9. 2024, ob 16:30 v Podjetniški inkubator Aurea Gorica pri Slivnici,
  • četrtek, 12. 9. 2024 ob 19:00 v OŠ Planina pri Sevnici,
  • četrtek, 19. 9. 202 ob 17:00 v veliko učilnico občinske stavbe (Mestni trg 10, Šentjur, 2. nadstropje)
S kolesom iz Celja in šentjurska otvoritev nove “kolesarke” – nedelja, 15. september

V nedeljo, 15. septembra, bo v Šentjurju otvoritev dograjene kolesarske povezave Celje – Štore – Šentjur. Na pot se bo mobilna karavana kolesarjev, na čelu z župani vseh treh občin, odpravila izpred Zgodovinskega arhiva Celje ob 10. uri in se napotila proti Štoram, kjer bo prav tako postanek, v Šentjur pa bo prispela predvidoma ob 11:30 na Železniško postajo Šentjur, nakar bo tam sledila uradna otvoritev kolesarke.

Vabljeni prav vsi kolesarski navdušenci, predvsem družine na kolesih in seveda vsi drugi obiskovalci. Po otvoritvi Občina Šentjur v sodelovanju z gasilci, Razvojno agencijo Kozjansko, lokalnimi ponudniki in drugimi pripravlja glasbo, druženje, pogostitev in zabavne aktivnosti za najmlajše (zabavni poligoni animacija za otroke).

Evropski teden mobilnosti v Občini Šentjur od 16. do 22. septembra

Iz otvoritve kolesarke mobilno nadaljujejo neposredno v Evropski teden mobilnosti v Občini Šentjur, ki bo tokrat od ponedeljka, 16. septembra, do nedelje, 22. septembra 2024, na več lokacijah in z z glavnim dogajanjem na ploščadi in parkirišču pri občinski zgradbi. Obeta se pestro dogajanje za vse generacije. Tokrat sledimo sloganu Udoben javni prostor – za vse.

Kot vsako leto, bodo zelo dobro izkoristil javne površine v mestu, bližnje pešpoti in kolesarske poti, obenem pa vključili številna društva in organizacije. Kot vsako leto, se veselimo obiska vrtčevskih otrok in učenk ter učencev osnovnih šol, ki jim pripravljamo zabavne in poučne aktivnosti.

Pridite na ETM tudi vi – otvoritev v ponedeljek, 16. septembra, ob 9. uri pred občinsko zgradbo.

Vse dogodke v sklopu ETM in druge septembrske dogodke v Občini Šentjur si lahko ogledate tukaj.

 

Naročnik: Občina Šentjur