Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

ŠentjurFEST 2024: Ob praznovanju občinskega praznika številni znani glasbeniki pričarali živahno vzdušje (foto, video)


V Šentjurju se je sinoči odvil vsakoletni ŠentjurFEST, ki ga Občina Šentjur ob praznovanju občinskega praznika organizira s Štajerskim valom. Skozi večer se je zvrstil pester program različnih glasbenikov, ki so zabavali publiko.

Na letošnji izvedbi festivala je nastopilo več kot 15 glasbenikov, skupin in plesalcev. Obiskovalce so tokrat zabavali Dejan Dogaja, Bepop, Omar Naber, Miran Rudan, Orlek, ansambel Pik, Vili Resnik, Chicas, Poskočni muzikanti, Natalija Verboten, Mladi korenjaki, Buryana & band, Booom, ansambel Unikat in za konec še skupina Skater. Ob začetku dogajanja so se predstavili tudi tolkalci glasbene šole in plesna skupina TBA.

Težko je bilo najti prazno mizo.

Pester glasbeni izbor je ta večer ponujal za vsakega nekaj, znani slovenski glasbeniki pa so pod šotor pri šentjurski občinski stavbi privabili ogromno obiskovalcev. Mnogi so brez uspeha iskali prazne mize, skozi celoten čas dogodka pa je bilo napolnjeno tudi plesišče pred odrom.

Organizatorji so poskrbeli za pestro kulinarično ponudbo. Okrepčati se je bilo mogoče z burgerji, čevapčiči, popovko in palačinkami. Kot prejšnje leto, so člani Gasilske zveze Šentjur s pripravljenim srečelovom poskrbeli, da je imel dogodek dobrodelno noto. Pridobljena sredstva bodo porabili za nakup opreme za društva šentjurske gasilske zveze.

Ob vsem znanim slovenskim pesmim so mnogi obiskovalci plesali in prepevali.
Obiskovalci zadovoljni z letošnjimi nastopajočimi

Tekom dogodka je na oder stopil župan Občine Šentjur Marko Diaci, ki je vsem obiskovalcem zaželel veselo praznovanje ob občinskem prazniku, skupaj s publiko pa tudi zapel.

O občutkih smo povprašali nekaj obiskovalcev. Domačin Miha dogodka ni obiskal prvič: “Sem na ŠentjurFEST-u bil že lani in predlani, pa mi je vedno fajn. Tudi letos super pojejo, mamo se fajn,Maša iz okolice Šmarja pa je na zabavo prišla zaradi svoje najljubše glasbene skupine: “Izmed nastopajočih so mi najbolj všeč Poskočni muzikanti. Smo s prijateljicami danes v Šentjur prišle zaradi njih, ker so res top.”

Vabljeni k ogledu videa in fotografij z dogodka:

 

In še fotografije: