Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani v pripravljalni tekmi uspešnejši od regijskih rivalov


Nova košarkarska sezona je tik pred vrati, saj bo prihodnji teden odigrana uvodna tekma, v kateri bodo Podčetrtani v sredo, 25. septembra, gostovali v Novem mestu.

Sinoči sta se v pripravljalni tekmi na Ponikvi pomerili zasedbi Šentjurja in Rogaške, zmage pa so se veselili gostitelji.

Šentjurčani so se pred kratkim vrnili s tradicionalnih priprav v srbski Požegi, ki je tudi pobratena s Šentjurjem.

Kot so zapisali na spletnem mestu, so varovanci trenerja Jana Šentjurca maksimalno zavzeto trenirali ter se pospešeno pripravljali na novo tekmovalno sezono. Odigrali so tudi novi dve pripravljalni srečanji. Prvi obračun je pripadel OKK Ivanjica, na drugi tekmi pa so Šentjurčani premagali Čačak 94 Quantox.

Šentjurska ekipa se je povezala; vir foto: KK Šentjur

Šentjurc je ob tem povedal: “Najprej bi se rad zahvalil klubu, ki nam je omogočil priprave v Požegi, kjer smo imeli odlične pogoje za trening in bivanje. Iz Požege smo se vrnili še bolj povezani kot ekipa in z veliko izkušnjami, ki verjamem, da nam bodo koristile v prihajajoči sezoni.“

Slatinska zasedba se je pred tednom dni razširila z Maticem Grušovnikom, ki je v minuli sezoni igral za polzelski klub, ki je izpadel v drugo ligo. 199 cm visoki košarkar, ki šteje 29 let, je v Rogaški Slatini že igral med leti 2014 in 2017. Sledila je selitev v Celje, po tem pa je nosil še dres Zlatoroga in Hopsov, za katere je v sezoni 2023/24 v povprečju dosegal 14 točk in 4,4 skoka na tekmo.

Pred začetkom letošnje sezone je podpisal pogodbo s povratniki v prvo ligo iz Laškega, ki so mu ponudili tudi mesto kapetana, a se je odločil za Rogaško.

Mladi Podčetrtani; vir foto: KK Terme Olimia Podčetrtek
Podčetrtani boljši od Šentjurja

S tekmovalnim delom sezone so pri mlajših kategorijah prvi začeli fantje do 18 let.

V predkvalifikacijah za 1. slovensko košarkarsko ligo so Podčetrtani dvakrat visoko ugnali sosede s Šentjurja. Na domači tekmi so bili varovanci trenerja Mateja Kalajdžiskega boljši z 88:42, v gosteh pa slavili z 38:78.

Preberite tudi:

Nogometaši Rogaške dobili novega trenerja