Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Še dve nesreči zaradi vožnje po nasprotnem pasu, pa delovna nesreča in tatvina avta …


Za policisti policijskih postaj Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina in Šentjur je delovni teden z obilico dogajanja.

Kaj vse je dogajalo, je razvidno iz policijskih poročil, ki jih objavljamo na Kozjansko.info, o nekaterih dogodkih smo poročali že tekom tedna, nekaj pa jih izpostavljamo tokrat.

Šmarski policisti so v minulem tednu obravnavali dve prometni nesreči zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu, pa prometno nesrečo s pobegom in poškodovanje parkirnega vozila.

Prejšnji ponedeljek so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh tovornih vozil. Prometna nesreča se je zgodila zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču in posledičnega trčenja v nasproti vozeče vozilo. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Štiri dni kasneje so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na območju občine Kozje z udeležbo enega vozila. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču voznika osebnega avtomobila. Tudi temu povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo pa je voznik osebnega avtomobila poškodoval drugo parkirano vozilo, pri čemer pa oškodovancu ni nudil svojih podatkov. Za povzročiteljem policisti še poizvedujejo, po zbranih ugotovitvah pa bo zoper pobeglega voznika uveden postopek o prekršku.

Več o tatvini iz vozila, pa nasilju v družini in še čem v policijskem poročilu PP Šmarje pri Jelšah (spodaj).

Tudi šentjurski policisti so obravnavali prometno nesrečo zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu, in sicer v šentjurskem podvozu, kjer jo je skupil pešec – o nesreči smo že poročali. A to še zdaleč ni bila edina prometna nesreča, ki so jo obravnavali v minulem tednu.

Prejšnji ponedeljek je voznica osebnega vozila med vožnjo v Škarnicah zaspala, trčila v obcestni količek, nadalje pa v stopnice objekta ob cesti. Nastala je le materialna škoda, voznica pa si je prislužila plačilni nalog.

Dva dni za tem so obravnavali prometno nesrečo na Pešnici, kjer je eden voznik izsilil prednost drugemu vozniku, kar se je končalo s polomljeno pločevino. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Ta teden pa so se šentjurski varuhi reda pripisali tudi lep uspeh. Policisti za izravalne ukrepe so kontrolirali voznika vozila Renault Megane. Med postopkom so ugotovili, da gre za avto, ukraden na počivališču Zima na avtocesti pri Cerovcu. Kot pravijo policisti, je njegov lastnik tokrat imel srečo, saj so policisti uspeli zaznati kaznivo dejanje, še preden je lastnik sam sploh opazil, da je prišlo do tatvine njegovega vozila. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba.

Kmalu še več o aktivnosti policistov Policijske postaje Šentjur v naši rubriki Policijska poročila.

Slatinski policisti med drugim obravnavali delovno nesrečo

V Žiberniku, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, so policisti obravnavali nesrečo pri delu. 60-letnemu moškemu, ki je čistil žlebove na strehi, je spodrsnilo in je padel z višine približno treh metrov. Pri padcu se je hudo poškodoval. Tujo krivdo so policisti izključili.

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, ponedeljek, 23. 9. 2024