Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šahisti začeli s spominskim ciklusom


Prejšnji teden se je s šestim turnirjem nadaljeval sedmi šahovski cikel v Kozjem. Pri organizatorju, šahovski sekciji Športnega Kozje, so se odločili, da cikel preimenujejo iz dosedanjega Pokala Kozjega v Pokal Marjana Drobneta. V spomin na pobudnika in organizatorja vseh dosedanjih ciklov, ki je umrl poleti, se je tokratni turnir pričel z minuto molka.

Šestega turnirja se je udeležilo 9 šahistov, kar je najmanj v letošnjem ciklu. Po 7 krogih v tempu pospešenega šaha je tretjo zaporedno turnirsko zmago dosegel član ŠK Kostak Krško,  Kristjan Kodrič Plevnik, ki je zbral 6,5 točke. Pol točke manj je na drugem mestu zbral domačin Bor Gradišek iz Celjskega ŠK, tretji pa je bil Ivan Sušin iz ŠK Brežice, ki je zbral 5,5 točke. Najboljši mladinec do 15 let je bil ponovno član ŠK Kostak Krško, Alen Keber, na devetem mestu.

Kot je zapisali Roman Gradišek, je po odigranih dveh tretjinah turnirjev je v skupnem seštevku Kristjan Kodrič Plevnik precej povečal svojo prednost. Na drugo mesto se je zavihtel Ivan Sušin in prehitel tokrat odsotnega Miho Grumerca. Skupaj je v sedmem ciklu nastopilo 27 različnih šahistov.

Vrstni red turnirja:

  1. Kristjan Kodrič Plevnik (ŠK Kostak Krško) 6,5 točke
  2. Bor Gradišek (Celjski ŠK) 6
  3. Ivan Sušin (ŠK Brežice) 5,5
  4. Mišo Kolar (ŠD Kozje) 4
  5. Bojan Centrih (ŠD Lesično) 3,5

Vrstni red cikla Pokal Marjana Drobneta 2024:

  1. Kristjan Kodrič Plevnik (ŠK Kostak Krško) 276
  2. Ivan Sušin (ŠK Brežice) 234
  3. Miha Grumerec (ŠK Brežice) 217
  4. Jože Jazbinšek (ŠD Kozje) 170
  5. Bor Gradišek (Celjski ŠK) 164