Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Druga kolesarnica v Šmarju


Občina Šmarje pri Jelšah je v procesu snovanja nove celostne prometne strategije, katere velik poudarek je na trajnostni mobilnosti – v lokalnem okolju to pomeni prevozom s kolesom po kraju, oziroma kjer je to mogoče.

Velika ovira za to je pomanjkanje ustreznih parkirišč za kolesa, oziroma kolesarnic pred javnimi inštitucijami, kamor bi uporabniki lahko svoja kolesa parkirali pod sredo, ustrezno zaklenili s ključavnico in tako poskrbeli za njihovo varnost. Edino tovrstno parkirišče za kolesa v kraju trenutno obstaja pod nadhodom v bližini vrtca in športnega igrišča.

Drugi korak v tej smeri je Občina Šmarje pri Jelšah storila na najbolj očitni lokaciji za kaj takega: pri Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah.

Na severni strani objekta šole v Šmarju pri Jelšah so tako uredili pokrito kolesarnico za 22 koles. Zaradi višinskih razlik terena je bilo treba urediti prostor med cesto in kolesarnico ter zamenjati robnike ob cesti, ker so bili popolnoma dotrajani.

Prostor za kolesa predstavlja betonska plošča z nosilci za 22 koles, nadstrešnica je iz pocinkane in barvane kovine, pokrita s pločevino. Obenem so asfaltirali površino med cestiščem in novo kolesarnico ter prestavili obstoječo panelno ograjo.

Vir foto: FB profil Občine Šmarje pri Jelšah

 

“Naj kolesarnica dobro služi namenu,” so ob tem zapisali na občini Šmarje pri Jelšah.

Šmarsko centralno osnovno šolo sicer obiskuje 758 učencev, ki se večinoma v šolo podajajo peš, precej pa je tudi vozačev, ki koristijo šolski avtobus. Nadaljnjih 195 učencev obiskuje še podružnične šole Sladka Gora, Mestinje, Kristan Vrh, Sveti Štefan in Šentvid.

Preberite še:

Občinska celostna prometna strategija za udoben in dostopen javni prostor v občini Šmarje pri Jelšah