Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prihaja praznik Občine Rogatec: župan vam čestita in vas vabi na osrednjo prireditev in veselico

Prva sobota v mesecu septembru je tradicionalno namenjena prazniku Občine Rogatec. Letos bo ob 17. uri osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad (preverite prejemnike), kateri bo sledila veselica vseh treh krajevnih skupnosti z ansamblom Aplavz.

V Rogatcu te dni potekajo številni dogodki in prireditve, ki se bodo odvijali še ves september. Preverite jih lahko spodaj in v našem koledarju.

Praznik Občine Rogatec je prva sobota v mesecu septembru.

Praznik občine Rogatec je prva sobota v mesecu septembru.

Praznovanje naj bi bilo v prvi vrsti povezano z dolgoletno sejemsko tradicijo v kraju. Že pred letom 1550 je nadvojvoda Ferdinand I. odobril trgu Rogatec tedenski sejem ob sredah in določil tri datume za letne sejme. Število sejmov se je iz leta v leto spreminjalo.

Tako so bili znani: Marjetin sejem, Jožefov sejem, Jernejev sejem, Andrejev sejem,… Najdaljšo tradicijo ima gotovo Jernejev sejem – 24. avgusta, hkrati pa je Jernej več kot 700 let zavetnik kraja. 

Takšno je voščilo župana Občine Rogatec, Martina Mikoliča:

Drage občanke in občani Rogatca!

Ob prazniku Občine Rogatec vam iskreno čestitam! Ob tej priložnosti vas prisrčno vabim na naše skupne prireditve. Več informacij o dogodkih najdete tukaj:  https://www.rogatec.si/praznik-obcine-rogatec-in-dogodki-v-avgustu/

Ne zamudite veselice treh krajevnih skupnosti, ki bo v soboto,
7. septembra, ob 19. uri! Pridružite se nam v prireditvenem šotoru ob Grajski pristavi v Rogatcu, kjer nas bo zabaval Ansambel Aplavz!

Veselim se vaše družbe!

Martin Mikolič, župan Občine Rogatec

Vabljeni, da se udeležite katerega od naslednjih dogodkov: