Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pozor, OKP bo zbiral odpadno belo tehniko in elektronsko opremo

OKP Rogaška Slatina uporabnike v šestih občinah Kozjanskega in Obsotelja obvešča, da bo zbiranje odpadne bele tehnike in elektronske opreme potekalo, od ponedeljka 30.09. do petka 04.10.2024.

Prosijo vas, da odpadno elektronsko opremo odložite na svoje odjemno mesto zraven posode do 6.00 ure zjutraj. Odpadke bodo odpeljali po urniku vašega odvoza ostalih odpadkov.

Pri zbiranju odpadne električne in elektronske opreme (OEEO) je zelo pomembno, da se vedno zbira ločeno od preostalih odpadkov, se ne meša z drugimi odpadki ter, da se ne poškoduje, zmečka ali zdrobi. OEEO vsebuje sestavne dele in snovi, ki so nevarne za ljudi in okolje (svinec, živo srebro, kadmij, krom). Ob neprimernem zbiranju in ravnanju lahko povzročimo ogromno ekološko škodo.

Ustrezno oddano OEEO je mogoče v večini reciklirati, tudi do 90%. Tako se pridobijo raznovrstne sekundarne surovine, ki jih je mogoče uporabiti v novih izdelkih.

Seznam odpadkov, ki jih bomo odvažali:

ŠE DELUJOČE APARATE, KI SO PRIMERNI ZA PONOVNO UPORABO (pralni stroj, hladilnik, pečica, mali gospodinjski aparati, zabavna elektronika – radio, zvočniki, LCD televizija in monitorji, svetila, računalniška oprema ter orodje za dom in vrt; skratka vse naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije)

USTREZNO OZNAČITE,  DA JIH BODO LAHKO DALI V KOTIČEK PONOVNE UPORABE »KOTIČEK ZA REUSE WEE« V ZC TUNCOVEC. Vse delujoče aparate bodo pregledali v procesu ponovne uporabe in jih predali v CPU Rogaška Slatina, kjer bo aparat našel novega lastnika.

Upoštevajte navedene smernice in sodelujte pri pravilnem ravnanju z odpadno elektronsko opremo, saj s tem prispevate k varovanju okolja in ohranjanju naravnih virov.