Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek na slavnostni seji ob občinskem prazniku dobil letošnje občinske nagrajence (foto, video)


V Podčetrtku se je to soboto v okviru občinskega praznika odvila slavnostna seja Občine Podčetrtek, kjer so se uzrli v preteklost, načrtovali prihodnost in nagradili letošnje občinske nagrajence.

Letos se je seja prvič odvila v novih prostorih zgradbe Centra za promocijo podjetništva, ki so ga slavnostno otvorili na isti dan. Po kratkem začetnem druženju je sledil osrednji del prireditve, ki sta se ga poleg lokalnih županov, podjetnikov in drugih visokih gostov udeležila tudi minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek ter predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič.

Ob začetku je prisotne pozdravil župan Občine Podčetrtek Peter Misja. S ponosom je povzel razvoj v preteklih letih, ki vključuje novo čistilno napravo, obnovo gradu, grajske kašče in dovozne ceste, nov Center za promocijo podjetništva, na kilometre prenovljenih cest, obnovljeno šolo na Polju ob Sotli in še bi lahko naštevali. Ob tem je predstavil še prihodnje načrte občine, za konec pa dodal: “Če bi tisti izpred tisočih let vedeli, kaj se bo čez tisoč let zgodilo tukaj v Podčetrtku, bi rekli, tu moramo ostati do konca.

Med drugimi sta obiskovalce nagovorila tudi minister in predsednica Državnega zbora, ki sta izrazila zadovoljstvo ob bliskovitem razvoju kraja ter vsem čestitala ob občinskem prazniku.

Tekom slavnostne seje je bilo poskrbljeno tudi za kulturno popestritev, po uradnem delu pa je sledilo sproščeno druženje ob ponudbi slastne hrane.

Na isti dan so v Podčetrtku otvorili tudi nov Center za promocijo podjetništva. Video in bogato fotogalerijo z odprtja si oglejte TUKAJ.

Plaketa občine letos v roke uspešnega podjetnika

Letos je občina podelila štiri nagrade, in sicer plaketo občinepriznanje občine, denarno nagrado in priznanje župana.

Plaketo občine je prejel direktor družbe Terme Olimia Florjan Vasle. Podjetje je Podčetrtek postavilo na sam vrh turističnih destinacij v državi. V času Vaslejevega vodenja se je precej povečalo število zaposlenih, dohodki podjetja in tudi dobiček. V letih pred korono so uspešno izvedli investicijo v Wellness Termalijo, z novimi načrtovanimi projekti pa razvoju podjetja še ni videti konca.

Florjan Vasle

Letošnji prejemnik priznanja občine je lastnik podjetja Parketarstvo Twin Zlatko Vozlič. Zaradi kvalitetno opravljeni storitev, ki jih izvaja že skoraj tri desetletja, je cenjen tako v lokalnem okolju, kot tudi na širšem območju. Ob delu prav tako aktivno sodeluje v raznih društvih. Denarno nagrado je prejela Čebelarska družina Podčetrtek, ki s 115 leti delovanja trenutno združuje 80 čebelarjev, kateri skrbijo za okoli 2.500 čebeljih družin. V lokalnem okolju z veseljem z različnimi aktivnosti prebivalce poučujejo o pomembnosti čebel.

Priznanje župana je dobil brat Jože. Že 25 let deluje v Olimskem samostanu, kjer sprejema turiste, popotnike in romarje. Vestno in z vsem svojim trudom skrbi za staro lekarno, ki je skrbno urejena, veliko pa postori tudi za dobrobit kraja in tamkajšnjih prebivalcev.

Daljše opise letošnjih občinskih nagrajencev si preberite TUKAJ.
V nadaljevanju si oglejte video in fotografije s slavnostne seje:

In še fotografije:

Poglejte še:

V Podčetrtku slavnostno otvorili Center za promocijo podjetništva (foto, video)