Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Plank v Parizu končal na 7. mestu


Sinoči je svoj nastop na paraolimpijskih igrah v Franciji opravil šentjurski atlet Henrik Plank, ki je nastopil v metu diska, in sicer v kategoriji F52.

V konkurenci desetih atletov je bil na vrsti kot tretji. Zaradi narave svoje invalidnosti tekmovalci vseh šest metrov opravijo zaporedoma v eni seriji.

Njegov najdaljši med je znašal 13,33 metra, kar je ob zaključku njegovega nastopa zadostovalo za prvo mesto. Na koncu se je uvrstil na 7. mesto.

Prvak je postal Italijan Rigivan Ganeshamoorthy, ki je disk zalučal 27,06 m, kar je tudi novi svetovni rekord. Prejšnja najboljša znamka je znašala 23,80 m. Tretjeuvrščeni tekmovalec je orodje vrgel 19,48 m.

Po nastopu je član Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur za portal slovenskega paralimpijskega komiteja dejal: “Z nastopom sem zadovoljen, saj sem ostal zdrav. Mesto še ni določeno zaradi pritožbe, tako da se lahko še spremeni. Vzdušje pa je noro, malo moram še zbrati občutke in uživati v olimpijskem duhu. Rezultatsko mogoče ni nekaj posebnega, mesto pa ni slabo. Nekateri se ne držijo pravil, potem pa imamo težave na tekmovališču.”

Njegov trener Luka Cmok je ob tem dodal: „Glede na vse skupaj je v okviru pričakovanj, z mestom smo tudi zadovoljni. Ni slabo v tem delu njegove kariere,”

Na portalu Zveze za šport invalidov Slovenije so še dodali, da Plank, ki je 23. avgusta dopolnil 50 let, ni skrival, da se po teh igrah spogleduje s koncem več kot četrt stoletja trajajoče športne poti.