Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Oskar Drobne bo Rogaško zamenjal za Mursko Soboto


Tvorec zadnjih rezultatskih uspehov NK Rogaška, Štorčan Oskar Drobne ni več trener slatinskih nogometašev. Trenersko kariero bo namreč nadaljeval v prekmurskem prvoligašu NK Mura.

Drobne je pred dvema sezonama slatinski klub po več kot tridesetih letih vrnil v 1. slovensko nogometno ligo, iz nje pa rezultatsko ni izpadel, sa je Rogaška po točkah osvojila 8. mesto na lestvici. Več kot to, z ekipo je senzacionalno osvojil naslov pokalnega prvaka. A klub administrativno ni zmogel slediti rezultatom na zelenici, zato je bil poslan v najnižji tekmovalni nivo: 4. ligo, oziroma MNZ Celje.

Degradaciji navkljub je Drobne ostal Rogaški zvest: ob članih je prevzel še mladinsko ekipo in strokovno skrb za celoten mladinski klubski pogon. Slatinski mladinci uspešno nastopajo v 2. SML – V., člani pa so v 1. krogu tesno z 1:0 premagali Mozirje.

Derbijev s Šmarjem in Mons Claudiusom pa Drobne ne bo dočakal, sa je danes iz Murske Sobote prišla vest, da bo sedel na izpraznjen stolček prvoligaša Mure. Tega je pred dnevi, dobrim rezultatom navkljub, zapustil Tonči Žlogar, ker se ni strinjal s politiko novih, ameriških lastnikov kluba, ki v ospredje tiščijo nogometaše, pripeljane iz ZDA ter sina črnogorsko-ameriškega investitorja, Georgea Juncaja.

Izjava NK Rogaška ob slovesu Drobneta:

Najuspešnejši trener v zgodovini kluba, ki je v kratkem obdobju osvojil tretje mesto v 2. SNL, naslov prvaka v 2. SNL, osmo mesto v 1. SNL in z osvojitvijo pokalnega prvaka v Rogaško Slatino pripeljal edino lovoriko v klubski zgodovini, se seli v NŠ Mura. NK Rogaška se zaveda, da je to korak naprej v karieri enega najboljših slovenskih trenerjev, zato je z razumevanjem sprejel njegovo odločitev. Hkrati gre za priznanje našemu klubu, da se z dobrim delom v majhnem klubu lahko potrka na vrata velikih.

Veseli smo, da odhaja v klub, s katerim nas ne povezuje le barva dresov, ampak tudi dobri odnosi med kluboma, saj je Mura eden redkih prvoligaških klubov, ki je v preteklosti pokazal spoštovanje in gostoljubnost do nasprotnika.

Drobne očitno s tem, vsaj za zdaj, nima težav. “Odločitev, da pridem v Fazanerijo sploh ni bila težka, zelo hitro smo našli skupni jezik z vodstvom kluba. Vesel sem, da prihajam v Mursko Soboto in vem, da me čaka zahtevno delo in zahtevna publika, a hkrati lahko obljubim, da bomo z ekipo delali maksimalno in naredili vse, da bomo čim bolj uspešni,” je po poročanju Sportkluba svoj odhod k Muri komentiral Drobne.

Kdo bo zamenjal Drobneta, iz NK Rogaška zaenkrat še niso sporočili.