Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obnovljen most v slatinskem naselju


V luči tedna trajnostne mobilnosti so v Rogaški Slatini oz. Žiberniku prenovili most za pešce preko Negonjščice, ki se nahaja med II. Osnovno šolo Rogaška Slatina in naseljem Žibernik.

Ta sprehajalna pot je pomembna tako za stanovalce večstanovanjskih objektov v Žiberniku, ki jo uporabljajo za dostop do športno rekreacijskih površin, vrtca in trgovine, kot tudi za šoloobvezne učence in starše z otroki, ki svoje najmlajše spremljajo v vrtec. Ta pot je tudi sestavni del mreže šolskih poti v občini.

S slatinske občinske uprave so ob tem sporočilo: “Vsem uporabnikom te poti želimo predvsem varno uporabo, saj se je v sklopu investicije v celoti očistila in zaščitila jeklena konstrukcija, zamenjale so se lesene pohodne površine in zagotovil varnejši dostop na samo mostno konstrukcijo.”

V tednih trajnostne mobilnosti lokalne skupnosti namenjajo povečano pozornost različnim oblikam gibanja in spremljajoči infrastrukturi. Med ta prizadevanja sodi skrb za sprehajalne poti, za šolske poti in kolesarske steze.