Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ne samo Šmarčani, tudi Slatinčani prejeli denar za bazen


Zjutraj smo poročali, da je Občina Šmarje pri Jelšah na državnem razpisu za sofinanciranje športne infrastrukture pridobila pol milijona evrov za izgradnjo bazena, kar je v Šmarju dokončno bistveno pripomoglo k odločitvi, da se pristopi h gradnji, in to nemudoma.

V Rogaški Slatini so bili v izgradnjo svojega kopališča bolj prepričani, saj so se naslanjali na denar iz obdavčitve Eurojackpota, ki ga je njihov občan zadel januarja 2022. A tudi oni so bili, z nekoliko bolj ambicioznim (dražjim) projektom od šmarskega, uspešni na razpisu in za izgradnjo kopališča prejeli dober milijon evrov.

So pa Šmaračani bolj ambiciozni s časovnico izgradnje, saj bi ga imeli že poleti 2025, medtem ko Slatinčani ciljajo na otvoritev leto kasneje.

Novo mestno kopališče je načrtovano na območju Športnega centra Rogaška Slatina. Projekt vključuje plavalni bazen velikosti 25 x 20 m, otroški bazen 8 x 8 m, okrogel bazen premera 8 m za najmlajše, bazensko ploščad, servisno-upravni objekt z garderobami in sanitarijami površine ca. 400 m2, zelene površine za oddih na zelenicah in hortikulturo za naravno senčenje površin. Urejena bo vsa potrebna infrastruktura za sprejem do največ 500 obiskovalcev v poletnem času, v obdobju junij – september.

V Rogaški Slatini sicer je zasebno kopališče Rogaška Riviera, nedaleč stran je tudi Aqualuna. A glavni cilj občinskega projekta je zagotoviti večjo cenovno dostopnost poletnega kopanja za občane v primerjavi s komercialnimi termalnimi centri. Obenem pa še dodatne možnosti kvalitetnega preživljanja prostega časa za otroke, mladino in starejše generacije, izboljšane pogoje za plavalno rekreacijo, nove možnosti v pedagoškem procesu šol in izboljšanje ponudbe za turistične obiskovalce z avtodomi in ostale obiskovalce.

Ocenjena vrednost projekta znaša 2,5 milijona evrov. Ob upoštevanju odobrenega sofinanciranja z nepovratnimi sredstvi v višini 1 milijon evrov in predhodno pridobljenih sredstev iz naslova iger na srečo, v višini 1,4 milijona evrov, bo »Kopališče Rogaška Slatina« realizirano praktično brez porabe sredstev iz rednih virov občine.

“Zaprtje finančne konstrukcije z nepovratnimi sredstvi je ključnega pomena za nadaljevanje projektnih aktivnosti in za opredelitev konkretnega terminskega plana. Po izdelavi projektne dokumentacije in pridobitvi gradbenega dovoljenja je začetek gradnje načrtovan spomladi 2025, zaključek spomladi 2026. Velika želja vseh sodelujočih v projektu je, da bi novo mestno kopališče v Rogaški Slatini zaživelo s poletjem 2026,” sporočajo z Občine Rogaška Slatina.

Idejna podoba novega kopališča v Rogaški Slatini; vir: gradivo seje OS

 

Poglejte še:

Državna injekcija v bodoči šmarski bazen: v gradnjo takoj, kopali bi se že naslednje poletje