Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Naprodaj velik hotel sredi Rogaške Slatine, cena 26.5 milijona evrov


Megalomanski hotel Donat Superior v osrčju zdraviliškega parka v Rogaški Slatini je očitno naprodaj. Na Facebooku se namreč pojavlja plačan oglas, ki promovira njegovo prodajo.

Hotel sicer deluje v okviru podjetja Hoteli in turizem Rogaška Slatina d.o.o., katerega lastnik in direktor je mariborski hotelir Marjan Krajnc. Med drugim Krajnc  posredi prodaj pa je, sklepajoč po njegovih izjavah za Svet24.si, zdravstveni razlogi.

“Na prodaj je hotel Donat, ki je lociran na izjemni in odlični lokaciji v kraju Rogaška Slatina, v sklopu zdraviliškega kompleksa ter z neposredno povezavo do njega. Zraven nastanitvenih kapacitet ponuja hotel v pritlični etaži ob hotelski ulici trgovske lokale, casino, notranji bazen, wellness ter ostalo.”

Tako se začenja oglas na družabnem omrežju Facebook, s katerim pooblaščena agencija kupcem ponuja največji hotel v Rogaški Slatini. “Izredno bogata in edinstvena zgodovina hotela ponuja čudovito izhodišče za sestavo nadaljevanja zgodbe in uresnišitev vaše vizije in dolgoročnih ciljev,” nadaljujejo.

V nadaljevanju naštejejo njegove lastnosti: da je letnik 1973, da zemljišče obsega dobrih 10 tisoč kv. metrov, ne tlorisna površina hotela v šestih nadstropjih pa je še nekaj večja. Ter da hotel obsega 171 sob, od tega 62 enoposteljnih sob, 76 dvoposteljnih, 2 ˝panoramic˝ sobi, 7 ˝delux˝ sob, 3 superior apartmaje, 12 družinskih apartmajev, 6 predsedniških apartmajev in 3 ˝luxurios lifestyle˝ suite. Skupaj to znese 278 ležišč. Omenjajo še wellness, zunanji in notranji bazen, svet savn, masaže, lepotne tretmaje in fitness.

Navedena je prodajna cena 26,5 milijona evrov.

Vir foto: Booking
Lastnik se sprašuje: “mi je vsega tega res treba?”

Lastnik hotela preko podjetja Hoteli in turizem Rogaška, Marjan Krajnc sicer prodaja tudi znani hotel Bellevue na vrhu Pohorja. Na vprašanje novinarjev Sveta24 po razlogih za prodajo, je odgovoril sledeče: “Zgolj iz zdravstvenih razlogov. Za mano je težka operacija na odprtem srcu, kar nekaj časa sem bil v komi, in ko doživiš nekaj takega, se pač vprašaš, ali ti je vsega tega res treba. Tudi zdravniki so mi svetovali, naj svoje burno življenje počasi ustavim, sicer mi ne bodo mogli več pomagati. Po vsem tem, kar sem doživljal v zadnjih tednih, mi je preprosto zmanjkalo energije; v tem poslu je treba garati, jaz pa ne morem več. Zato sem se odločil, da bom prodal kar nekaj tega, ​kar sem v dolgoletni karieri podjetnika ustvaril.”

Članek, objavljen pred nekaj dnevi, sicer še navaja, da je Krajnc med drugim lastnik tudi “znanega hotela Donat”, ki pa ga, tako zapišejo, “vsaj za zdaj, ne namerava prodati.” Očitno se je glede zadnjega nekaj čez noč spremenilo.

Podjetje Hoteli in turizem Rogaška d.o.o. s 50 zaposlenimi sicer že leta posluje z izgubo. Lani jo je bilo za 183 tisoč evrov, ob 4,73 milijona evrov prometa. EBITDA (poslovni izid pred davki, obrestmi in amortizacijo) je bil sicer pozitiven in je znašal 1,7 milijona evrov.

Zadnji avgustovski vikend v dvoje? To so cene hotelov v Rogaški, Podčetrtku, Portorožu, Piranu, Kranjski Gori …