Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na slavnostni seji ob prazniku Občine Šentjur nagradili uspešne in družbeno odgovorne občane (foto, video)


V torek zvečer se je v Ipavčevem kulturnem centru odvila slavnostna seja ob prazniku Občine Šentjur, kjer so predstavili uspešno delovanje občine in nagradili letošnje občinske nagrajence.

Poleg občinskih nagrajencev, drugih visokih obiskovalcev in občanov, sta se slavnostne seje udeležila tudi poslanka Državnega zbora Jelka Godec in gostje iz hrvaške občine Požega s predsednikom Đorđem Nikitovićem na čelu.

Uvodoma je prisotne nagovoril župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci, ki je vsem zaželel veselo praznovanje občinskega praznika in povzel delo občine v preteklem obdobju. Le nekateri izmed projektov so izgradnja kolesarske proge Šentjur-Štore-Celje, prenovljena železniška postaja Šentjur, nova osnovna šola na Kalobju, kanalizacija na Proseniškem, vodovod na Planini pri Sevnici in Prevorju, obnova telovadnice v Hruševcu, nov gasilski dom na Planini pri Sevnici ter ureditev šentjurskega pokopališča.

Marko Diaci

Ob tem je o pomenu skupnosti župan dodal naslednje: “Vedno znova se zavem, v kako bogati skupnosti živimo, bogati po človeškem kapitalu. Včasih, ko tako težko kaj pohvalimo ali se iskreno veselimo uspehov koga drugega, je zelo pomembno, da se tega zavedamo.

Publiko je nagovoril tudi Đorđe Nikitović, po krajšem kulturnem premoru pa je sledil osrednji del prireditve, podelitev občinskih priznanj.

Po koncu uradnega dela je sledilo sproščeno druženje v preddvorani. To leto so za kulturno popestritev slavnostne seje poskrbeli člani Pihalnega orkestra Šentjur.

Pihalni orkester Šentjur
Letos podelili trinajst priznanj

Letos so na slavnostni seji podelili trinajst priznanj v treh kategorijah. Sedem pisnih priznanj s knjižno nagrado so prejeli uspešni učenci in dijaki, ki so jih predlagale osnovne, srednja in glasbena šola iz šentjurske občine. Podelili so tudi tri pisna priznanja župana in prav tako tri pisna priznanja Občine Šentjur.

Vid Zeme, eden izmed nagrajencev.

Pisna priznanja s knjižno nagrado so prejeli Žana Skale Mastnak iz OŠ Slivnica pri Celju, Vid Zeme iz OŠ Dramlje, Anja Gračner iz OŠ Planina pri Sevnici, Nejc Kasenburger iz OŠ Hruševec Šentjur, Devi Mauko Jug iz OŠ Franja Malgaja Šentjur, Zala Jelen iz Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur ter Matej Jager iz Srednje poklicne in strokovne šole ŠC Šentjur.

Pisno priznanje župana so prejeli Vida Zupanc za dolgoletno delo v Skupini za zdrav način življenja Šentjur, Mojca Sivka za izvedbo mednarodnega projekta Pisanka iz srca ter Žiga Kukovič in Robert Kladnik za izjemen uspeh filma Gepack, katerega sta soustvarjala.

Za konec so podelili še tri pisna priznanja Občine Šentjur, ki so jih prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Šentjur ob 150-letnici delovanja, Anton Kukovič za več kot 50-letno sodelovanje v prostovoljnem gasilskem društvu ter Pihalni orkester Šentjur za 90-letnico delovanja.

Vabljeni k ogledu videa in fotografij s slavnostne seje:

 

In še fotografije:

Poglejte še:

Občina Šentjur praznuje, podjetja vam voščijo vse najboljše ob prazniku