Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na odprtem prvenstvu Kozjega v tenisu so se za triumf spopadli stari znanci


Tenis klub Kozje je na zadnji dan avgusta organiziral tradicionalno, že 33. Odprto prvenstvo Kozjega v tenisu. Teniškega turnirja z najdaljšo neprekinjeno tradicijo v  tem delu Slovenije se je letos udeležilo 14 tekmovalcev, kar je nekaj manj kot običajno. Poleg članov domačega teniškega kluba se je turnirja letos udeležilo še nekaj tekmovalcev iz TK Brestanica, TK Rogaška in TK Šentjur.

V prvem polfinalu sta se pomerila stara rivala, po številu uvrstitev v polfinale najuspešnejša v zgodovini odprtih prvenstev Kozjega, domačin Blaž Hartl in Šentjurčan Branko Recko. Štirinajstkratni prvak Hartl je bil v polfinalu že triindvajsetič, Recko, ki se je po nekaj letih vrnil na turnir, pa dvanajstič. Do zdaj sta se pomerila že v štirih finalih, v dveh tekmah za tretje mesto in zdaj še v tretjem polfinalu. Še devetič pa je bil uspešnejši Blaž in se uvrstil v svoje sedemnajsto finale.

Vir foto: https://www.kozje.si

V drugem polfinalu sta se pomerila člana TK Brestanica, Kristjan Golob in Damjan Fila, prepričljivo boljši pa je bil Golob, ki se je uvrstil v svoje drugo finale. Prvič je bil v finalu leta 2018, ko je v polfinalu premagal Hartla.

Gost iz Brestanice je bil od domačina boljši tudi tokrat. Postal je peti igralec v zgodovini OP Kozjega z več kot eno skupno zmago. V tekmi za tretje mesto je bil Damjan Fila uspešneješi od Branka Recka.