Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Letni plan obiskovalcev na stolpu Kristal v Rogaški dosežen že štiri mesece pred koncem leta


Veliko je bilo skeptikov glede gradnje megalomanskega objekta, kot je Stolp Kristal, a slatinski župan Branko Kidrič je vztrajal pri svojem in, podprt s pozitivnim referendumskim rezultatom zgradil stolp, ki vsaj letos velja za največjo slovensko atrakcijo. 

Obisk stolpa vse od majske otvoritve presega vsa pričakovanja. Letošnji plan 35 tisoč obiskovalcev je tako bil dosežen, oziroma natančneje, presežen, že v začetku septembra.

V dobrih treh mesecih, in sicer od otvoritve 24. maja pa do 31. avgusta, se je na stolp Kristal povzpelo 36.077 obiskovalcev. S tem je dosežen letošnji sedemmesečni plan.

Župan Branko Kidrič in drugi odgovorni v Rogaški Slatini so z obiskom stolpa izjemno zadovoljni (vir foto: FB profil Občine Rogaška Slatina)

Gostov je bilo največ iz Slovenije, precej pa tudi iz sosednjih držav. Veliko zainteresiranost za obisk stolpa kažejo tudi gostje obeh bližnjih zdravilišč Rogaška Slatina in Term Olimia.

Do sedaj je bilo največ posameznih obiskovalcev ali v krogu družine in prijateljev. Rezervacije za september in oktober pa kažejo na prihod v večjem obsegu skupin z avtobusi.

Fotka s stolpa Kristal hit družabnih omrežij

Kako spektakularen je za obiskovalce vzpon na najvišjo stavbo v Sloveniji, pričajo številni selfiji in druge vrste fotografij s stolpa Kristal, ki jih obiskovalci objavljajo na svojih Facebook, Instagram in drugih profilih.

Nekaj smo jih zbrali v prejšnjem članku , tokrat pa objavljamo še nekaj nedavnih fotografij z omrežij.

Rogaško Slatino, njeno Kristalno dvorano in seveda stolp Kristal so denimo obiskali mladi glasbeniki iz italijanske Cremone, ki so teden preživeli z vrstniki Glasbene šole Celje.

Nanj so se povzpeli tudi izletniki Društva upokojencev Dolenjske toplice:

Vir foto: FB Elica Pavlič

 

Je nujen del vikend družinskih izletov v ta del Slovenije:

V Rogaški z Neisho zaključili z Aninim poletjem

V Rogaški slatini so medtem potegnili črto pod letošnje Anino Poletje, v okviru katerega je potekal tudi tradicionalni Anin festival. Nekaj utrinkov s tega smo objavili prejšnjič, tokrat dodajamo zgolj insert s sobotnega zaključnega koncerta Neishe z Evropske ploščadi: