Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Grajski živ žav na Gradu Podsreda: Na že peti izvedbi prireditve otroke zabaval Rok Piletič (foto, video)


Na s soncem obsijan zadnji počitniški dan se je na Gradu Podsreda odvil že 5. Grajski živ žav, ki je ponudil pestro dogajanje, vse prisotne pa je zabaval Rok Piletič.

Na nedeljsko popoldne so dvorišče pred Gradom Podsreda napolnili živahni otroci in njihovi starši. Tam se je namreč odvil sedaj že tradicionalen 5. Grajski živ žav, v sklopu katerega za otroke pripravijo razne aktivnosti pred začetkom novega šolskega leta.

Rok Piletič

Organizatorji so, kot vsako leto, tudi letos pripravili pestro dogajanje. Otroci so lahko svoje spretnosti preizkusili na raznolikih ustvarjalnih delavnicah, kot je Izdelovanje grajskih netopirjev. Za vse ljubitelje živali je Rubinov hlevček pripravil doživetje z jezdenjem konja.

Ob pestrem glasbenem in ustvarjalnem dogajanju so dogodek spremljali tudi lokalni kmetovalci in obrtniki, ki so ponujali svoje izdelke. Kupiti je bilo mogoče hrano, hladno pijačo, sladke dobrote ter kmetijske in druge lokalne izdelke. Za glasbeno popestritev sta poskrbela DJ Illusion ter Rok Piletič & budale.

Rok je obiskovalce zabaval s popularnimi pesmimi kot je Ona zna, v zimski čas pa jih je popeljal z glasbenim hitom Lučke. Živahna zabava na gradu z razgledom na kozjanske doline je s svojo raznolikostjo popestrila zadnji dan počitnic marsikaterega otroka.

Otroci so z veseljem poslušali nastopajočega.
Grad s prenovo dobiva novo vsebino

Grad Podsreda je bil to leto deležen obsežne obnove. V zgornjem gospodarskem poslopju bodo uredili tri apartmaje, kjer bo wellness in savne, prav tako pa bo grad postal bogatejši za dve poslovno-konferenčni dvorani in romansko kapelo.

V spodnjem gospodarskem poslopju, kjer so že urejene prenočitvene kapacitete, bodo prav tako uredili wellness. Z novimi pridobitvami želijo na gradu Podsreda poleg družinskega turizma postati aktivni še na področju poslovnega turizma.

Celotna ocenjena vrednost investicije znaša dobrega 1,5 milijona evrov. Občina Kozje je projekt uspešno prijavila na javni razpis Ministrstva za kulturo, ki je projektu zagotovilo skoraj milijon evrov, preostanek pa bo financirala občina.

Oglejte si video in fotografije živahnega dogajanja z gradu:

 

In še fotografije: