Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gradnja nove šole in vrtca na Kalobju hitro napreduje


Na Kalobju so v polnem teku gradbena dela na novi stavbi, v katero se bosta prihodnje leto preselila tamkajšnja osnovna šola in vrtec.

Sredi Kalobja trenutno potekajo obsežna gradbena dela, saj tam gradijo novo stavbo za izobraževalne namene. Do sedaj so se otroci šolali v več kot stoletje stari stavbi, ki jo je decembra 2020 še dodatno poškodoval potres, ki je sicer največ škode pustil v hrvaški Petrinji. Dotrajan in nevaren objekt bodo porušili.

Stara šola na Kalobju

Nova stavba POŠ Kalobje, ki deluje pod Osnovno šolo Hruševec, bo povezovala šolo in vrtec s skupnimi prostori – knjižnico, večnamenskim prostorom in zunanjim atrijem. Kasneje se bo gradila še telovadnica, ki bo od zgradbe ločena, vendar povezana s toplim in suhim prehodom.

Začetek pouka v novi stavbi prihodnje leto

Kot so nam sporočili z Občine Šentjur, gradnja nove stavbe poteka po terminskem planu. Zaključek del je predviden v juliju 2025. Vrednost pogodbenih del znaša 3,2 milijona evrov, od česar bo Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje priskrbelo sofinanciranje v višini 1,5 milijona evrov.

Gasilski dom, kjer se sedaj nahaja vrtec

Šolski program je predviden za starostno skupino otrok od 1. do 5. razreda. V sklopu nove trioddelčne osnovne šole je predviden tudi dvooddelčni vrtec. V tamkajšnjo šolo hodijo otroci iz naselij Kalobje, Spodnja Kostrivnica, Zgornja Kostrivnica, Podlešje, Planinca, Jazbin Vrh, Trno, Trška gorca in Vodice pri Kalobju. Letos se tam izobražuje 13 otrok, lani 14, leto prej 18, v šolskem letu 2021/22 pa 13.

Ker zaradi poškodb stara šola ni več primerna za uporabo, se bo do odprtja nove šolske stavbe izobraževanje izvajalo v večnamenskem prostoru Župnije Kalobje in v prostorih Krajevne skupnosti Kalobje, enota vrtca pa uporablja prostore v Gasilskem domu Kalobje.

Trenutno se v Kalobju izvajajo obsežna gradbena dela
Tako bo zgradba nove šole izgledala po koncu gradnje.