Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec znova izpustil priložnost za prvo lovoriko sezone


Pred začetkom nove futsal sezone sta se finalista lanskega državnega prvenstva pomerila v superpokalni tekmi. Srečanje med Dobovcem in Vrhničani so odigrali v Benediktu.

Podprvaki so več želje pokazali že na samem začetku, tako da je imel vratar Dobovca, Marko Peček, veliko dela, a vseh strelov ni mogel ubraniti.

Po prvem polčasu so Vrhničani vodili z 1:0. Prednost so podvojili v 33. minuti, ko je Matej Fideršek z glavo ugnal lastnega vratarja. Dobovec je v 35. minuti preko Denisa Kneževića znižal, a je Siliko v 38. minuti preko kapetana Muratagića znova ušel na dva gola prednosti. Dobro minuto pred koncem je Alen Ruis zadel za 3:2, kar se je kasneje izkazalo za končni izid.

Siliko : Dobovec 3:2 (1:0)
1:0 – Tušar (8.’), 2:0 – Fideršek (33.’/avtogol), 2:1 – Kneževič (35.’), 3:1 – Muratagić (38.’), 3:2 – Ruis (39.’)

Rok Mordej, trener Dobovca: “Že šestič zapored smo izgubili superpokal. Vedel sem, da bo težka tekma. Da ne bo lepote v igri. To se je potrdilo. Siliko je zasluženo zmagal, imel je več od igre. Pozna se, da so dlje skupaj, čeprav imajo kar nekaj mladih igralcev. Mi pa smo na novo sestavili ekipo in ni bilo za oko lepo. Če potegnemo črto, Siliko je imel več priložnosti.“

Marko Peček, kapetan Dobovca: “Že pred tekmo superpokala smo vedeli, da smo sestavili povsem novo ekipo, iz lanske sezone smo ostali le trije, vsi ostali so novinci. Tudi Siliko je ostal brez nekaj igralcev, a so večji del zadržali, poleg tega so bolj uigrani. To se mora nekje poznati, to se je videlo tudi na tem superpokalu.“