Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan Kidrič sprejel srebrnega slatinskega trenerja


Nedavno smo na Kozjansko.info poročali o novem uspehu perspektivnega slatinskega košarkarskega trenerja, 37. na lestvici najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja, Petra Markovinoviča, ki je z reprezentanco mlajših članov do 20 let osvojil srebro na Evropskem prvenstvu.

39-letnega Slatinčana je sprejel njegov župan, prav tako velik ljubitelj košarke, Branko Kidrič in mu čestital za njegovo vrhunsko delo v slovenski košarki.

Kot smo prav tako poročali konec julija, bo tega nadaljeval v domačem, slatinskem klubu kot vodja klubskih mlajših selekcij.

Peter Markovinovič je dolgoletni trener mlajših ekip v Košarkarskem klubu Rogaška, eno sezono pa je vodil tudi člansko ekipo. Kot odličnega trenerja in pedagoga ga je prepoznala tudi Košarkarska zveza Slovenije in ga povabila k sodelovanju. To je že njegova tretja medalja z evropskih prvenstev, saj je pred leti že osvojil dve medalji s slovensko reprezentanco selekcije U18.

Župan Branko Kidrič je Markovinoviču čestital, obenem pa se mu, ob predaji priložnostnega darila, tudi zahvalil za promocijo košarke in športa, ki jo s svojim delom izvaja. Zaželel mu je še veliko uspeha tako pri vodenju mlajših selekcij na klubski in državni ravni, kakor tudi v članskih ekipah.

Posebno zadovoljstvo je župan izrazil nad tem, da bo Markovinovič vnovič prevzel vodenje mlajših ekip v domačem košarkarskem klubu. Slatinčane je z KK Rogaška podpisal za 2 leti.